Hekwerkdag bij Demeter en De Schaapkooi
Logo vierklank.nl
Medewerkers van Poonawalla Science Park en cliënten van Reinaerde werken gezamenlijk aan het repareren van het hek van de kinderboerderij.
Medewerkers van Poonawalla Science Park en cliënten van Reinaerde werken gezamenlijk aan het repareren van het hek van de kinderboerderij. (Foto: Hans Lebbe/HLP images)
Algemeen

Hekwerkdag bij Demeter en De Schaapkooi

Het was mooi weer toen medewerkers van Poonawalla Science Park vrijwillig actief waren bij Hospice Demeter en kinderboerderij De Schaapskooi van Reinaerde. Zij repareerden en schilderden daar onlangs de hekken en deden andere tuinklussen.

Cindy Hagenouw van het Hospice vertelde over het belang van een goed onderhouden tuin voor zieke mensen. Vanuit dit besef zei een vrijwilliger: 'Mijn middag is nu al geslaagd. Wat een goed doel. Fijn dat we dit doen'. Hij en zijn collega's schilderden extra gemotiveerd de hekken, klaarden diverse tuinklussen en maakten het terras schoon. Bij kinderboerderij de Schaapskooi van Reinaerde vervingen medewerkers van Poonawalla Science Park alle versleten palen van het hek. Mede dankzij de hulp van twee professionals van Agterberg BV is het hekwerk nu tiptop in orde.

Maatschappelijk
De directie van Poonawalla koos bewust voor een maatschappelijk betrokken invulling van hun teammiddag. Het bedrijf, eigenaar van Utrecht Science Park/Bilthoven, is zich bewust van haar omgeving. Ze wil graag haar betrokkenheid tonen bij de Biltse samenleving. 'En hoe kun je dat als bedrijf beter doen dan werken als vrijwilliger bij non-profit organisaties?', aldus directeur Martin Le Loux. Hij vult aan: 'Voor onze medewerkers was de middag leerzaam. Ze hebben respect gekregen voor het werk dat wordt gedaan bij deze bijzondere organisaties'.

Vrijwilligers altijd welkom!
Zowel het Hospice Demeter als kinderboerderij De Schaapskooi maken graag gebruik van de inzet van (bedrijfs-)vrijwilligers. Dankzij deze hulp worden extra klussen gedaan. Bovendien is het een waardevolle ervaring, zowel voor vrijwilligers als voor cliënten. Ook actief worden? Wie ook samen met collega`s actief wil zijn in de Biltse samenleving kan contact opnemen met Judith Boezewinkel (judith@samenvoordebilt.nl, tel. 06 11564957. Wie zich in wil zetten als vrijwilliger bij Hospice Demeter of kinderboerderij De Schaapskooi kan eveneens contact opnemen.

Meer berichten