Leden van de gemeenteraad voor het vertrek van de rondrit door de gemeente, vergezeld door de directie en de gebiedsmakelaars van de gemeente.
Leden van de gemeenteraad voor het vertrek van de rondrit door de gemeente, vergezeld door de directie en de gebiedsmakelaars van de gemeente.

Nieuwe gemeenteraad maakt nader kennis

Algemeen Algemeen

Vorige week werden de nieuwe gemeenteraadsleden bijgepraat over hoe de gemeente nu precies werkt en over welke onderwerpen zij de komende periode besluiten moeten nemen.

De raadsgriffie adviseert en ondersteunt de gemeenteraad bij zijn werk. De griffie heeft de nieuwe gemeenteraad geïnformeerd over de taken en de bevoegdheden en bood handvatten en instrumenten bij het raadswerk aan. Op vrijdag hebben de raadsleden kennis gemaakt met de ambtelijke organisatie en de grote thema's die de aandacht van de raad vragen.

Vrijdagmiddag hebben de raadsleden een rondrit gemaakt door de gemeente om een nog beter beeld te krijgen bij ontwikkelingen op een aantal locaties. Het gezelschap startte de middag met een lunch in Wijkrestaurant Bij de Tijd in De Bilt en deed vervolgens alle kernen aan. Er was onder andere aandacht voor het H.F. Wittecentrum en de omgeving in De Bilt, de Versteeglaan in Groenekan, verkeersveiligheid in Westbroek, het gebiedsplan dat met inwoners is opgesteld in Hollandsche Rading, het Maertensplein in Maartensdijk en de Life Science As en de omgeving Melkweg in Bilthoven.

De komende weken gaan de raadsleden verder aan de slag met de verkregen informatie. De eerste reguliere raadsvergadering van de nieuwe raad is op donderdag 26 april. Belangstellenden zijn van harte welkom om daar bij aanwezig te zijn. De vergadering is ook online te volgen via raadsinformatie.debilt.nl.