Logo vierklank.nl
 Leer de vogels van Landgoed Sandwijck (her)kennen tijdens deze vroege vogelwandeling.
Leer de vogels van Landgoed Sandwijck (her)kennen tijdens deze vroege vogelwandeling.
Natuur & Milieu

Vroeg vogelen op Sandwijck

Samen met Vogelwacht Utrecht organiseert IVN De Bilt op zondag 22 april een excursie, gericht op de zang van vroege vogels. Aandacht wordt daarbij gericht op herkenning van vogels op basis van zang en roep.

Bij geschikte weersomstandigheden laten naar verwachting de vestigende en/of doortrekkende zangers van zich horen: tuinfluiter, zwartkop, grasmus (houtwallen/struwelen) en in parkbos hardcore-jaarvogels: glanskop, boomklever & boomkruiper. Wellicht laten slechtvalk, koekoek en ijsvogel zich deze ochtend zich eveneens horen.

De locatie is landgoed Sandwijck (terrein van Het Utrechts Landschap). Het tijdstip is zondag(-ochtend) 22 april om 6.00 uur. Gestart wordt op het parkeerterrein, bij het toegangshek van Sandwijck (Utrechtseweg 305, De Bilt). Vanwege de kwetsbaarheid van het gebied kunnen maximaal 30 deelnemers mee. Aanmelden (noodzakelijk) is mogelijk tot en met 20 april bij Wigle Braaksma: bwigle@hotmail.com. Na afloop wordt thee/koffie geschonken in de tuinschuur van Werkgroep Sandwijck.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>