Nova 1 in nieuwe trainingspakken neemt deel aan de warming up.

Nova revancheert zich op Richtersbleek

Afgelopen zaterdag mocht de selectie (1ste en 2de team) van Nova afreizen naar Enschede voor de dubbele ontmoeting tegen Richtersbleek. Nova 2 is op het moment nog in de race voor het kampioenschap dus alle punten zijn belangrijk.

Na een goede start van het tweede stonden zij al snel 2-6 voor. Het werd nog even spannend, maar door knappe doelpunten kon Nova 2 de wedstrijd winnen. Op het moment staan zij op een gedeelde 1e plek met Rheko..

Eerste
Daarna was het de beurt aan het eerste. De vorige wedstrijd tegen Richtersbleek werd verloren met 21-24, maar de gehele wedstrijd ging het toen gelijk op. Door dit verlies was Nova gebrand op een overwinning en liet vanaf het eerste moment zien dat er niks te halen viel voor de club uit Enschede. Al snel stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. Nova verdedigde de spelers van Richtersbleek zo strak dat zij geen goede aanval op wisten te zetten. Ondanks de 'boomlange' rebounders van Richtersbleek werden de statische aanvallen vanaf de eerste minuut onschadelijk gemaakt. Na 25 minuten wisten de spelers uit Enschede maar vijf keer te scoren. Daarna verloor Nova even de scherpte in de verdediging en zo wist de tegenstander toch nog aardig terug te komen. De spelers halverwege de wedstrijd de kleedkamers op met een stand van 9-13.

Focussen
In de tweede helft was het zaak om de scherpte uit de eerste helft weer op te pakken. Geconcentreerd verdedigen en focussen op de individuele opdrachten waar deze week op was getraind. Dit wierp zijn vruchten af, want Nova liep weer verder uit en kon met een veilige voorsprong van 6 punten de wedstrijd verder spelen. Met nog tien minuten op de klok werd Renske van Kempen, na een lange blessure, in het veld gebracht. Nog even liet Richtersbleek van zich horen door nog een paar doelpunten te maken. Het gat tussen Nova en Richtersbleek was te groot om er nog een wedstrijd van te maken. Met een paar lange aanvallen aan de kant van Nova, werd de wedstrijd uitgespeeld. De scheidsrechter floot af bij een stand van 21 - 24. Met deze overwinning zet Nova goede stappen richting handhaving.       (Job Paauw)