Salvodames verliezen van de kampioen

De tegenstander van de Salvo dames (Keistad uit Amersfoort) kwam zaterdag maar voor een ding naar Maartensdijk en dat was: kampioen worden. Dit jonge ambitieuze team liet er geen gras over groeien. Na winst in de eerste set voor Salvo was het daarna de tegenstander die sterker was en de wedstrijd won met 1-3. Een terechte kampioen.

In de eerste set liet Salvo zien er een wedstrijd van te willen maken. Met goed aanvallend spel en harde services wisten de Maartensdijkse dames zich naar een 17-13 voorsprong te spelen. Toen werd de wedstrijd onderbroken worden door een ernstige knieblessure bij een van de tegenstandsters. De blessure was zo ernstig dat deze speelster naar het ziekenhuis gebracht moest worden. Na een oponthoud van 20 minuten werd de wedstrijd vervolgt en wist Salvo de lijn vast te houden en de set te winnen met 25-22. Inmiddels had Keistad de schrik van zich had afgeschud ging het team vol gas op weg naar het kampioenschap. Salvo heeft geen moment meer de illusie gehad dat het de wedstrijd kon keren. Aanvallend en verdedigend was de tegenstander beter. Met de setstanden 14-25, 19-25 en 14-25 verloor Salvo de wedstrijd en vierde de tegenstander het kampioenschap. Niet erg uitbundig vanwege de knieblessure van een medespeelster. Salvo zal nog moeten knokken om de derde positie op de ranglijst vast te houden.

Vrijdag 20 april speelt Salvo de laatste competitiewedstrijd om 19.30 uur in het nieuwe Sportcomplex Amarena in Amersfoort tegen de dames van Wilhelmina. Dit team staat op de vierde plaats met slechts twee punten achterstand op Salvo. De dames moeten vol aan de bak voor hun derde positie.