Logo vierklank.nl
 Nico Sturkop en Jelle Farenhorst bij het nieuwe apparaat van Jumbo met de cheque van bijna 300 euro, die de klanten al aan KIKA doneerden.      
Nico Sturkop en Jelle Farenhorst bij het nieuwe apparaat van Jumbo met de cheque van bijna 300 euro, die de klanten al aan KIKA doneerden.      
Sport

Nico rent voor KIKA

Op zondag 16 september rent Maartensdijker Nico Sturkop de marathon van Berlijn; inmiddels zijn 3e marathon. Nadat in 2014 en 2015, de 'moeder' der marathons in New York werd gelopen staat nu dus Berlijn op het programma: 'Ik ren de 6 World Major Marathons als sponsorloper voor stichting KIKA'.

door Henk van de Bunt

Net als de vorige keren heeft Jumbo Jelle Farenhorst weer de mogelijkheid geboden om de statiegeldzuil voor KIKA te reserveren. Voorheen gebeurde dit door de flessenbonnetjes in een pilaar te doen. Een personeelslid was dan druk om alle bonnen uit te zoeken en te sorteren. Tegenwoordig kunnen de klanten hun flessen-bon direct doneren aan KIKA. Met de komst van het nieuwe emballageapparaat is het mogelijk om na het inwerpen van de flessen, met één druk op de knop een directe donatie van het emballagebedrag aan KIKA te doen'.

Jumbo
Jelle Farenhorst: 'Het werkt heel eenvoudig. De klant doet de fles in de machine en er verschijnen 2 keuzes. Een blauw balkje om het bonnetje zelf in te leveren bij de kassa, of een oranje balkje om het bedrag direct te doneren aan KIKA. Het flessenapparaat telt alle donaties zelf op en het emballagebedrag wordt zo verzameld en eens per periode overgemaakt'. Het nieuwe apparaat staat er al weer even en de klanten van Jumbo hebben tussen half januari en eind maart al bijna 300 euro aan KIKA gedoneerd. In totaal is er al bijna 1000 euro aan KIKA gedoneerd door de flessenactie. Nico Sturkop: 'Ik ben heel erg blij met zo'n mooi bedrag aan donaties, omdat KIKA het geld hard nodig heeft. Elk jaar krijgen bijna zeshonderd kinderen een verschrikkelijke boodschap: 'Je hebt kanker'. Daarna start een moeilijke periode van zware behandelingen en onzekerheid, Vaak met een goede afloop, maar helaas niet altijd. De genezingskans van kinderkanker is momenteel 75%. Samen kunnen wij er voor zorgen dat, in 2025 zelfs 95% van de kinderen geneest. Ik vind het heel erg belangrijk dat de genezingskansen blijven toenemen'.

Kwaliteit
Er is veel geld nodig om verder onderzoek te kunnen doen. Ook op het gebied van kwaliteit van behandeling valt veel te verbeteren. De chemo`s zijn zwaar en agressief en kunnen kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde bijwerkingen krijgen. Sturkop vervolgt: 'Voor mij dus reden om mijn gezondheid in te zetten voor KIKA. Een marathon lopen was altijd al een grote wens van mij. De 6 World Major Marathons (New York, Boston, Chicago, Tokyo, Londen en Berlijn) lopen is mijn ultieme droom. Ik heb aan de Run for KIKA Marathon (New York) al twee keer deelgenomen en heb inmiddels al meer dan 25.000 euro voor stichting KiKa opgehaald. Dit jaar dus de marathon van Berlijn iets dichterbij huis. Maar weer net zo belangrijk. Voor 2019 staat de marathon van Tokyo op mijn lijst, hiervoor heb ik reeds de inschrijving gedaan en wacht op het bericht dat mijn startbewijs wordt bevestigd. Ik hoop dus dat de klanten van Jumbo Jelle Farenhorst KIKA (en mij) blijven steunen met hun flessenbondonaties. Voor meer informatie over de Run for KIKA. www.runforkikamarathon.nl en/of Nico Sturkop, mail nicstur72@gmail.com.

Meer berichten