Logo vierklank.nl
Keuring door het Technisch Team voorafgaand aan het verkeersexamen.
Keuring door het Technisch Team voorafgaand aan het verkeersexamen.
Jeugd

580 Leerlingen deden praktisch verkeersexamen

Maartensdijk beet het spits af in de gemeente De Bilt. Vrijdag 6 april vertrokken vanaf 9.00 uur 120 leerlingen uit de groepen zeven van de zes basisscholen uit Maartensdijk, Hollandsche Rading, Westbroek en Groenekan om hun praktisch verkeersexamen te doen. Onder een strak blauwe lucht gaf wethouder Madeleine Bakker (Onderwijs) het startschot.

door Kees Diepeveen

Veilig Verkeer Nederland, afdeling De Bilt organiseert dit belangrijke gebeuren in samenwerking met de gemeente. Evenals vorige jaren was de School met de Bijbel het vertrekpunt voor de kinderen van de basisscholen uit de 'oude gemeente Maartensdijk'. Na het startschot van Madeleine Bakker vertrok Gerhard Arends als eerste. Daarna vertrok er om de minuut een leerling. Rond 12.00 uur vertrok de laatste leerling.

Verkeersregelaars
Voordat de leerlingen konden vertrekken werden de fietsen eerst aan een technische controle onderworpen door vrijwilligers van VVN. Fietsenmakers van RF Tweewielers voerden enkele kleine reparaties uit. Uiteindelijk waren alle fietsen in orde. 20 controleposten namen waar hoe de kinderen zich gedroegen als weggebruikers. Bij het viaduct in Maartensdijk, dat door de werkzaamheden aan de A28 een lastig obstakel voor de kinderen was stonden twee verkeersregellaars van de firma Heijmans om de leerlingen hier te ondersteunen.

Startschot
De 460 leerlingen van de basisscholen uit De Bilt en Bilthoven hebben hun praktijkexamen op 9, 10 en 11 april gedaan. Elke dag werden de leerlingen om 9.15 uur weggeschoten van het vertrekpunt achter het gemeentehuis in Bilthoven door een ander collegelid. Rond 15.30 uur vertrok de laatste leerling.

Alle kinderen die deelnamen aan het praktijkexamen hadden hun theorie-examen al gehaald. Voor het eerst werd dit digitaal gedaan in de vorm van een pilot waar door onze gemeente aan werd deelgenomen. Over enkele weken is bekend of de kinderen zijn geslaagd voor hun verkeersexamen. In totaal waren 160 vrijwilligers in de gemeente betrokken bij de organisatie van het verkeersexamen.

Meer berichten