Logo vierklank.nl
Sport

Irene D1 houdt promotie in eigen hand

Zinderend spannend zijn de laatste weken voor Irene Dames 1. Het doel is het behalen van de tweede plaats, welke recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Al weken staat Irene vier punten voor op nummer drie NVC uit Nieuwegein, maar met de uitwedstrijd tegen NVC nog voor de boeg is het nog geen uitgemaakte zaak.

Na de 3-2 zege van NVC op de dames van Nesselande D1 eerder in de week wisten de Irene-meiden dat ze afgelopen zaterdag thuis tegen de Utrechtse studenten van Protos minimaal een zelfde resultaat neer moest zetten. Deze wedstrijd had dus alles in zich had wat je van een belangrijke wedstrijd kon verwachten. Irene begon goed in de eerste set, speelde daarna wat zenuwachtig, verspeelde een voorsprong en kwam op achterstand. Een schitterend blok van Marloes Kragtwijk bracht Irene weer op gelijke hoogte waarna Marit Pasterkamp met een serie van zeven opslagen de set uit serveerde. (25-18)

Gas
De tweede set schoot Irene met een mooie opslagbeurt van Nadine Everaert uit de startblokken en bij 11-3 leek de tweede set wel al veilig. Langzaam aan kwamen de Utrechtse studenten dichterbij, maar net toen het weer spannend leek te worden, gaf Irene gas bij en haalde de tweede set met 25-20 binnen. De derde set nam Irene weer snel een voorsprong en op 13-8 leek niets een 3-0 voorsprong in sets in de weg te staan. Maar Protos speelde alles of niets en won de derde set met 18-25.

Vijfde
Protos leek daarna eenvoudig de vierde set binnen te halen, maar een paar aces van Maaike Scharrenburg bracht Irene terug op 22-22. Via een paar ongelukkige ballen ging de vierde set toch naar de Utrechtse studenten.(22-25) Iedereen dacht dat Irene deze klap niet meer te boven zou komen, maar daar dacht Hanneke Caldenhoven toch anders over. Haar vier kill-blocks op een rij vormden het breekpunt in de vijfde set die daardoor met 15-7 naar Irene ging. Irene heeft alles nog eigen hand en reist volgende week met vier punten voorsprong af naar Nieuwegein. Op zaterdag, 14 april om 17.30 uur speelt Irene D1 de cruciale wedstrijd om de tweede plek tegen NVC D1 in sporthal Merwestein in Nieuwegein.        (Jack van Asperdt)

Meer berichten