Logo vierklank.nl
Wethouder Madeleine Bakker-Smit geeft het startschot voor de vijf kilometer.
Wethouder Madeleine Bakker-Smit geeft het startschot voor de vijf kilometer.
Sport

Spektakel tijdens Running De Bilt

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde Running De Bilt op zondag 8 april diverse hardloopwedstrijden voor jong en oud. Op een volledig verharde route mochten de jongsten tussen vier en acht jaar hun krachten met elkaar meten, terwijl de senioren uitkwamen in de vijf kilometer en de Bedrijfsloop van tien kilometer.

door Walter Eijnhoven

Terwijl veel marthonliefhebbers zich spoedden richting de Marathon van Rotterdam, konden sportliefhebbers zich ook vermaken met wedstrijden op eigen bodem. Spanning alom tijdens de kidsloop van 1 km, de jeugdloop van 2,5 kilometer, de 5 km voor iedereen van 16 jaar en ouder en de Bedrijfsloop van 10 kilometer. Deze laatste route liep vanuit het Sportpark Weltevreden in De Bilt langs het fort en het natuurgebied tussen Utrecht en De Bilt.

Startschot
Tijdens de eerste drie wedstrijden was wethouder Madeleine Bakker-Smit aanwezig. Zij vertelt: 'Ik ben gevraagd om het startschot te geven voor de eerste drie wedstrijden. Wat is dit leuk, vooral die hele kleintjes, die sportmentaliteit zit er al helemaal in'. Bij de vierde, en laatste wedstrijd, nam burgemeester Sjoerd Potters het stokje over van zijn wethouder. 'Onze organisatie is erg tevreden over het aantal inschrijvingen voor de hardloopwedstrijden', vertelt Jack van der Walle, voorzitter van Running De Bilt. 'Wij hadden meer inschrijvingen dan vorig jaar, toen wij Running De Bilt voor de eerste keer organiseerden'.

Stichting Running De Bilt
Eind 2016 is Stichting Running De Bilt opgericht met als doel het organiseren van hardloopwedstrijden in de gemeente De Bilt voor jong en oud. De stichting richt zich op drie pijlers: Running De Bilt moet een hardloopwedstrijd zijn waar elke Biltenaar aan kan meedoen. De stichting is van en voor inwoners van gemeente De Bilt. Als tweede pijler geldt dat iedereen kan meedoen: jong en oud, recreatief en prestatiegericht. De laatste pijler is duurzaamheid. De stichting wil het evenement zo duurzaam mogelijk organiseren, met bijzondere aandacht voor maatschappij en milieu.

Prestatie
Tijdens de vijf kilometer deden diverse toppers mee. Van der Walle: 'Lucas Nieuwenboer en Rik Goethals kunnen zich meten met de nationale grootheden en wij zijn er dan ook trots op dat zij met onze vijf kilometer willen meedoen. Ondanks de warmte liep Lucas Nieuwenboer als een haas. In 15.02 kwam hij binnen. helaas geen persoonlijk record, maar wel een record op deze route. Van der Walle: 'Dit is echt een prestatie. Vorige week was het nog koud met veel regen en wind en vandaag is het 21 graden. Aan zo'n temperatuurverschil moet je echt wennen, weet ik uit eigen ervaring. Als je dan zo'n tijd neerzet, is dat heel goed'.

Volgend jaar is er weer een Running De Bilt. De stichting zoekt ondersteuning voor haar activiteiten, ook tijdens Running De Bilt 2019. Voor meer informatie: www.runningdebilt.nl

Uitslagen:

1 km: Gijs Merckx (05.19), Melle Pietersma (05.28), Matthijs Vermeulen (05.31).

Meisjes: Yara Keers (05.40), Sara Pacqué (06.17), Lotte van Gool (06.32)

2,5 km Jeugdloop: Pijke Renema (11.58), Teun Merckx (12.23), Boyd van Rossum (12.27). Meisjes: Jet Prins (12.48), Merlijne van Doorn (13.24), Murthe van Oostveen (14.05)

Hardloopnetwerk 5 km: Jongens: Lucas Nieuwenboer (15.03), Rik Goethals (15.38), Meseret Gestihiwet Telry (15.52).

Meisjes: Josien Scheepens (18.05), Lysanne Wilkens (18,08), Ellen van der Kolk (18.15).

10 kilometer: Jorin Kamps (35.29), Jermo Janmaat (36.18), Jan Schouten (36.56).

Dames: Tanja Nijboer (44.29), Laura Klok (46.03), Melory Stoppelenburg (46.08)

WE Run Jongeren 1.jpg

De jongste deelnemers hebben er plezier in.

WE Run Jongeren 2.jpg

De jongste deelnemers hebben er plezier in

Meer berichten