Nieuwe sociale contacten leggen bij OC Rinnebeek.
Nieuwe sociale contacten leggen bij OC Rinnebeek.

Ontmoetingscentrum Rinnebeek

Algemeen Algemeen

De Bilthuysen heeft ervoor gekozen van de dagbehandeling Rinnebeek aan Sint Laurensweg 11 in De Bilt een Ontmoetingscentrum (OC) te maken waar mensen met dementie of andere beperkingen, zoals niet aangeboren hersenletsel of Parkinson nieuwe sociale contacten kunnen leggen en deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten.

Door de bezoekers van het OC een gestructureerd en zinvol activiteitenprogramma aan te bieden, worden vaardigheden lichamelijk en geestelijk op peil gehouden, waardoor men langer thuis kan blijven wonen. Naast professionele begeleiding zijn er mogelijkheden voor het inzetten van behandelaren zoals fysiotherapeut, ergotherapeut en specialist ouderengeneeskunde. Ook mantelzorgers worden ondersteund. Zij kunnen bij het OC terecht voor een luisterend oor en zich aanmelden voor de ontmoetingsgroep of informatiebijeenkomsten.

Vrijwilligers
OC Rinnebeek is elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur. OC Rinnebeek is ook op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij individuele en kleinschalige activiteiten, zoals samen koken, wandelen of een tochtje maken op de duo fiets. Wilt u het leven van onze bezoekers meer fleur geven? Neemt u dan contact op met coördinator Willy Sturkenboom tel. 0620640523, w.sturkenboom@iszdebrug.nl.