Logo vierklank.nl
 Op de voorgrond rechts zit Sanne van Tongeren naast Prof. Dr. Paul van Tongeren.
Op de voorgrond rechts zit Sanne van Tongeren naast Prof. Dr. Paul van Tongeren.
Algemeen

Opening van expositie in Traverse en lezing

Zondag 18 maart werd in de Traverse van het gemeentehuis in Bilthoven de duo-expositie van Nelleke Brons (schilderijen) en Sanne van Tongeren (beelden) geopend door Paul van Tongeren, emeritus hoogleraar ethiek in Nijmegen en Leuven. De bekende mezzo-sopraan Cora Burggraaf, op de piano begeleid door Ed Spanjaard, zong enkele liederen uit de cyclus 'Folk Songs' van Luciano Berio.

door Walter Eijndhoven

De eerste schilderijen heeft Nelleke Brons (1924-2015) al in haar tienerjaren gemaakt. Zij verkeerde altijd in de betere kunstkringen en trouwde met de schilder Jan Verstegen, wiens werk deel uitmaakt van museumcollecties, waaronder het Boymans. Het bijzondere werk van Nelleke wordt omschreven als magisch realistisch. Het werk van Nelleke Brons is de perfecte en unieke uitdrukking van een bijzondere vrouw en kunstenaar. Over haar werk verschijnt een publicatie met onder andere een bijdrage van Nelleke Noordervliet.

Uitgangspunt
Sanne van Tongeren (1978) heeft gestudeerd aan de Florence Academy of Art en geeft daar momenteel les, daarnaast ook aan Figura, Dutch Academy of Figurative Sculpture in Amsterdam. In haar manier van werken zoekt zij de dialoog met oude meesters, maar haar beelden zijn eigentijds. Van haar figuren en portretten gaat kracht uit, maar ook verstilling. 'Beeldhouwkunst is geen fotografie. Portretten tonen geen momentopname, maar zijn veeleer een verbeelding van tijd. En in mijn figuren zou je kunnen spreken van een ingehouden dynamiek: het vertrekpunt van de beweging, dat is mijn uitgangspunt.'
  

Meer berichten