Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Reactie op artikel woningbouw nabij Maertensplein

De gemeente is zelf de veroorzaker van alle commotie rondom een mogelijke bebouwing van een parkeerplaats, behorend bij het Maertensplein. Er waren geen beletsels om op het voormalige tuincentrum te bouwen en de gemeente zelf is de initiatiefnemer voor het intrekken van deze vergunning geweest. Daarmee plaatsten zij zichzelf in een vervelende positie omdat er een schadeclaim kwam van de eigenaar van het voormalige tuincentrum.

Het lost niets op om aan de noordzijde van het winkelcentrum deze parkeerplaats vol te bouwen, want er worden geen parkeerplaatsen meer gecreëerd hoewel dat wel noodzakelijk is. Maartensdijk wordt steeds meer senior en velen, die vroeger op de fiets of lopend naar het winkelcentrum kwamen, komen nu met de auto.

Laat de gemeente eens goed kijken naar locaties waar wel gebouwd kan worden. Niet alles valt onder het Noorderpark. Voor de jongeren wordt er niets aan nieuwbouw gedaan, waardoor zij het dorp worden uitgejaagd.

Er ligt m.i. nog een Dorpsplanbestemming Oost uit 1974. Maar dan moet er grond worden aangekocht. Lijkt mij geen probleem, want die kosten hebben ze er ook zo uit met de verkoop. Los van het feit dat de gemeentelijke heffingen ook weer ieder jaar terugkomen.

Denk wat groter gemeente en ga niet ieder klein stukje volbouwen en daarmee omwonenden van het Maertensplein hun woongenot ontnemen. Ik volg dit op de voet en heb daarover met wethouder Mieras al een gesprek gehad. Gemeente u bent zelf verantwoordelijk voor het toen genomen besluit; kom met een oplossing die recht doet aan iedere inwoner van ons dorp.

A.S. Leijendekkers

Maartensdijk