Gillis Verhage op de plek waar een vuilcontainer komt. De oude fiets had men niet meer nodig.
Gillis Verhage op de plek waar een vuilcontainer komt. De oude fiets had men niet meer nodig.

Bezorgde inwoners Essenkamp De Bilt

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

In oktober maakten diverse inwoners van gemeente De Bilt gebruik van de mogelijkheid om hun opmerkingen te plaatsen bij de voorlopige locatiekaart van vuilcontainers in hun wijk, tijdens één van de inloopavonden in Bilthoven, De Bilt en Maartensdijk. Ook een inwoner aan de Essenkamp uitte zijn zorgen over een vuilcontainer in zijn wijk.

'Op de hoek hier aan de Essenkamp ligt een mooi stuk groen en precies daar had de gemeente een vuilcontainer willen plaatsen', vertelt Gillis Verhage, inwoner aan de Essenkamp in De Bilt. Om zijn zorgen daarover te uiten, ging Verhage naar de inloopavond van de gemeente met de vraag waarom zij precies op dit groenstrookje bij de koopwoningen een vuilcontainer willen plaatsen en niet in de buurt van de flats.

Aankijken
'Alle eigenaren van de koophuizen hebben hun eigen afvalbakken en waarom moeten wij dan tegen de vuilcontainer van de flats aankijken?, vraagt Verhage zich af. 'Vanuit de wijk hebben wij diverse opties de revue laten passeren, in de hoop dat de gemeente haar besluit wil herzien, maar wij hebben het idee dat de gemeente geen rekening houdt met de bewoners'.

Naast de flats
Uiteindelijk besloot de gemeente een andere plek voor de vuilcontainer toe te wijzen, ergens achteraf, naast de flats, waar nu reeds een oude fiets ligt weg te roesten en vaak al vuilniszakken op een hoop bij elkaar liggen. Verhage: 'De omwonenden zijn nog steeds niet tevreden met deze plek. Vaak kun je hier rondslingerende vuilniszakken vinden en bovendien zijn wij bang voor overlast van ongedierte, dus ik hoop dat de gemeente rekening wil houden met onze wensen'.