Afbeelding

Dat willen wij 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Open brief aan de gemeente De Bilt.

Veel bewoners in de wijk Brandenburg en omgeving en vooral ouderen voelen zich ernstig gedupeerd door het weghalen van de geldautomaat bij het winkelcentrum aan de Planetenbaan. De wijk is in verhouding tot de rest van DeBilt-Bilthoven vrij dicht bevolkt; er staan de nodige flatgebouwen. Anderzijds lijkt het wel, alsof de buitenwereld denkt dat Brandenburg het zoveelste villawijkje van Bilthoven is, met een klein aantal inwoners.

In werkelijkheid is het een wijk met relatief veel sociale huurwoningen en ook veel ouderen. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de geldautomaat is weggehaald omdat er te weinig gebruik van gemaakt werd. Mede dankzij de weekmarkt op vrijdag komen hier veel mensen winkelen, ook van buiten de directe omgeving. Ook het argument, dat het risico van een plofkraak voor omwonenden te groot is, snijdt geen hout, want dan moeten vrijwel alle geldautomaten worden weggehaald.

Het ontbreken van een geldautomaat in deze wijk betekent, dat nu de dichtst bij zijnde geldautomaten op de Hessenweg zijn, bijna twee kilometer verwijderd van de meeste woningen in Brandenburg. Wij doen een beroep op het gemeentebestuur om zich sterk te maken voor de terugkeer van een geldautomaat op deze voor velen ook te voet goed bereikbare plaats.

Woongroep (van ouderen) Lugtensteyn,

Evert Bouws, bestuurslid