Logo vierklank.nl
Ouderen

Leercentrum SeniorWeb verhuist

SeniorWeb is een landelijke vrijwilligersorganisatie, die zich al meer dan 20 jaar inzet om de computerkennis van senioren te verhogen. Dit gebeurt in leercentra gevestigd door het hele land.

Het leercentrum is ruim tien jaar in Servicecentrum Maartensdijk gevestigd geweest. Na de laatste verbouwing leek het niet meer mogelijk om het Leercentrum daar te handhaven en is er gezocht naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden bij Bibliotheek Idea Maartensdijk, gevestigd in De Vierstee aan de Nachtegaallaan in Maartensdijk. Vanaf heden kunnen de inwoners van Maartensdijk met vragen over (het gebruik van) de computer of andere digitale apparaten in bibliotheek Idea terecht. Elke vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig om mensen te helpen. Dat kan zijn met een concrete oplossing voor hun vraag, maar het kan ook een doorverwijzing zijn naar bijvoorbeeld een cursus.

Feestelijk tintje
Een lidmaatschap van de Bibliotheek is geen voorwaarde voor een bezoek aan het Digitale Café. Vrijdag 13 april is er een speciaal feestelijk tintje aan het café om 14.00 uur bij de formele overdracht; iedereen die eens een kijkje wil nemen (met of zonder vraag) is ook dan van harte welkom.

Meer berichten