Logo vierklank.nl
Werk van Marilyn Doesburg
Werk van Marilyn Doesburg
Kunst & Cultuur

Expositie in Opstandingskerk

Tot medio mei wordt werk van Marilyn van Doesburg-Zele (Groenekan) in de Opstandingskerk geëxposeerd. Marilyn komt uit de stad Cleveland, Ohio, waar over de kunstenaars wordt gezegd, dat ook wanneer zij schilderen, het min of meer tekenen blijft vanwege de vele uren van 'life drawing' in hun opleiding.

Het figuratieve werk van Marilyn is verhalend, gemaakt in een periode waarin allerlei gebeurtenissen in haar eigen leven aan de orde kwamen. Achteraf begreep ze dat haar werk op deze wijze tot stand kwam. Na een voor haar belangrijke galerie-expositie was zij zes jaren 'droog' en kwam er niets uit haar handen. Bijna als een openbaring heeft de natuur zich dit jaar bij haar op een aangrijpende wijze aangekondigd, maar dan wel bijna abstract. 'Het leven is een groot verhaal en dat wil ik niet loslaten'. Met losse toetsen en een speelse lijnvoering is het nu 'de natuur in mij die het verhaal vertelt' aldus Marilyn van Doesburg.
De expositie is te bezichtigen in de Opstandingskerk, Eerste Brandenburgerweg 34, Bilthoven op vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur, op zondag tussen 11.30 en 12.30 uur en op andere momenten na overleg met Jannie Catsburg (tel.030 220 3091).

Meer berichten