Nova begint in de tweede helft met een fikse achterstand, maar weet knap terug te komen.

VEO ontsnapt nipt aan inhaalrace Nova

De eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen van zaalkampioen Nova werd afgelopen zaterdag in Voorburg gespeeld. De tegenstander was VEO, die een ongeslagen koppositie bekleedt in de poule. De vorige wedstrijd tegen VEO werd net met een punt verschil verloren. Dat gaf de ploeg uit Bilthoven vertrouwen.

Vanaf de eerste minuut nam VEO het initiatief en gaf Nova niet thuis, waardoor Nova al snel tegen een fikste achterstand aan keek. Nova kreeg geen grip op de wedstrijd en moest veel tegendoelpunten incasseren. Verdedigend werd er veel toegelaten. Hierdoor kon VEO veel kansen creëren en daardoor makkelijk uitlopen.

Wissels
De tweede helft werd gestart met 15-7 in het voordeel van VEO. Met enkele wissels aan de kant van Nova werden mensen meer in hun kracht benut en zo kreeg Nova meer grip op de verdediging van VEO. Daarnaast werden er betere en langere aanvallen opgezet, waardoor VEO minder vaak in balbezit kwam. Dit resulteerde in mooie doelpunten en daardoor wist Nova zelfs terug te komen tot 19-19. Toch was het VEO die met doelpunten op het juiste moment, de wedstrijd naar zich toe wist te trekken met een eindstand van 22-20. (Job Paauw)