Voorzitter Frans van der Tol en trainer Kevin Ligtermoet tekenen het contract dat de nieuwe trainer voor een jaar aan SVM verbindt.
Voorzitter Frans van der Tol en trainer Kevin Ligtermoet tekenen het contract dat de nieuwe trainer voor een jaar aan SVM verbindt.

Kevin Ligtermoet nieuw trainer SVM

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Voetbalvereniging SVM uit Maartensdijk heeft voor het seizoen 2018 - 2019 Kevin Ligtermoet aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt hiermee Kevin de Liefde op die na dit seizoen vertrekt naar Saestum in Zeist. De nieuwe trainer speelt nu nog als vleugelverdediger bij derde-divisionist Hercules in Utrecht.

Met de 31 jarige Kevin Ligtermoet uit De Bilt haalt SVM een man in huis met heel veel voetbalervaring. Na een periode bij FC DE Bilt speelt hij al 12 jaar aaneengesloten bij Hercules in Utrecht, waar hij aan het begin van dit seizoen heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen met voetballen. Kevin traint en coacht bij Hercules de B1 jeugd en dat heeft mede zijn enthousiasme voor het trainen en coachen gevoed. Bij SVM krijgt Kevin de kans zich als trainer te ontwikkelen.

Omslagpunt
Dit jaar was het omslagpunt voor Kevin. 'Voetballen blijft leuk, maar ik vind training geven leuker. Na wat ik al die jaren heb gezien en de ervaring die ik nu zelf heb opgedaan bij de B1 van Hercules maakt mij steeds enthousiaster om als trainer aan de slag te gaan. Van mij mag je verwachten dat ik technische en tactische aanwijzingen aan spelers en team geef om ze beter te maken en gemotiveerd te houden Daarbij is helder communiceren erg belangrijk. In dat alles zit mijn plezier'.

Kevin vervolgt: 'Ik ben via wat oude contacten bij SVM beland. Ik had direct een heel goed gevoel bij deze vereniging. Ze hebben het hier goed voor elkaar. Een mooi complex, goede materialen, een goede technische staf, een voetbalvisie, een mooi hoofdveld en veel mensen, die wat voor de club willen doen. Dit alles sprak me aan. Persoonlijke ambities moeten nog groeien. Eerst maar eens concentreren op de selectie van SVM. Ik hoop van harte dat ze zich kunnen handhaven in de derde klasse'.