Logo vierklank.nl
 Frans Poot stuurde eerder al deze foto: 'De kerk was tot de laatste plaats bezet. Wij hoorden na de uitvoering alleen maar enthousiaste reacties'.
Frans Poot stuurde eerder al deze foto: 'De kerk was tot de laatste plaats bezet. Wij hoorden na de uitvoering alleen maar enthousiaste reacties'.
Muziek

Prachtige uitvoering Matthäus Passion

Afgelopen zondag voerde het Dudok Ensemble inmiddels traditiegetrouw de Matthäus Passion uit in een uitverkochte OLV-kerk in Bilthoven. Met volle aandacht luisterden de bezoekers naar Bachs verklanking van het Lijdensverhaal.

Het dubbelkoor bracht met het kinderkoor het drama van Christus' kruisdood overtuigend ten gehore. Dirigent Johan Rooze wist het koor en orkest met feilloze directie naar een prestatie van formaat te leiden waarbij vooral het antwoordspel tussen de beide koren heel transparant tot uiting kwam.

De solisten waren zonder uitzondering opgewassen tegen hun vaak moeilijke taak; Bach maakt het hen immers met de vele aria's en recitatieven niet gemakkelijk. Wat opviel was de heftige, maar mooie vertolking van de Christuspartij; naar mijn mening de mooiste partij van de Matthäus Passion. De evangelist bracht het lange passieverhaal duidelijk en helder ten gehore.

In de pauze al, maar meer nog na de uitvoering bleek het publiek enthousiast over de uitvoering door dirigent, koor, orkest en solisten, aan wie dan ook een langdurig en warm applaus ten deel viel. Deze gemeente mag zich gelukkig prijzen met haar Matthäus-traditie door het Dudok Ensemble.       (Luuk Draaijer)

Meer berichten