Logo vierklank.nl
De Topdocpresentatoren in groep 7.
De Topdocpresentatoren in groep 7.
Jeugd

Martin Luther Kingschool op film

De leerlingen van de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk raken er al helemaal aan gewend, dat er iemand met een camera door de school loopt. Onlangs zijn er opnames gemaakt voor een film van de school. Vooral de opname die gemaakt is met een drone kon op grote interesse van de kinderen rekenen. Na een uitleg van de cameraman zijn mooie plaatjes van de school geschoten. Het resultaat is binnenkort te bewonderen via de website van de school.

door Henk van de Bunt

Afgelopen dinsdag stonden er weer cameralieden in de school, dit keer vergezeld door een hele crew. De school vormt het decor van het derde seizoen van het populaire kinderprogramma Topdoks. In dit medische jeugdprogramma gaan presentatoren Rachel Rosier en Elbert Smelt op onderzoek uit om na te gaan hoe het menselijk lichaam werkt. Samen met de kinderen uit groep 7 en 8 hebben ze diverse proefjes uitgevoerd en zijn verschillende opnames gemaakt voor het nieuwe seizoen dat dit najaar op tv is te zien. De kinderen vonden het allemaal reuze interessant. Voor hen was het geen enkel probleem om sommige scènes een paar keer over te moeten doen omdat de opname niet helemaal gelukt was. Tussen alle opnames door namen de beide presentatoren Rachel en Elbert ruim de tijd voor het uitdelen van handtekeningen en het maken van foto's met de kinderen. Elbert Smelt is in het dagelijks leven parttime-arts en Rachel Rosier is presentator en vooral bekend van andere succesvolle EO-kinderprogramma's. 

Geleerd
Directeur Arjan Dam is enthousiast over de komst van Topdoks naar de school: 'Dit is natuurlijk een mooie ervaring voor de kinderen. Ze kunnen nu met eigen ogen zien hoe een televisieprogramma wordt gemaakt,  daarnaast krijgen ze uitleg over het menselijk lichaam. De kinderen hebben veel geleerd vandaag'.

Binnenkort komt een (voorlopig) laatste filmploeg naar de school voor het maken van een voorlichtingsfilm van het epilepsiefonds. Arjan Dam: 'Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid verlenen wij onze medewerking aan dit project. Op onze school zit een leerling met een bijzondere, moeilijk te herkennen vorm van epilepsie. Vaak belanden deze kinderen in het speciaal onderwijs zonder te weten dat de leermoeilijkheden ontstaan door epilepsie. Wij hopen andere kinderen, ouders en scholen te kunnen helpen door onze ervaringen te delen. Zo kunnen hopelijk meer kinderen met deze moeilijk te herkennen vorm van epilepsie gewoon op hun eigen school blijven'.  

Meer berichten