Logo vierklank.nl
 Marin van Duuren heeft het naar zijn zin op Het Kompas.
Marin van Duuren heeft het naar zijn zin op Het Kompas.
Algemeen

Nieuwe directeur Het Kompas in Westbroek

Na het afscheid van Greetje Klein Gotink als directeur van basisschool Het Kompas in Westbroek, was het even zoeken naar een geschikte opvolger. Al snel echter had de school een nieuwe kandidaat in het vizier, een leerkracht uit Baarn. Per 1 december 2017 trad Marin van Duuren in dienst en inmiddels zit hij helemaal op zijn plek op de school in Westbroek.

door Walter Eijndhoven

Wat is mooier dan een basisschool, die midden in een dorp staat? Een school waar je gemakkelijk met kleine kinderen naar toe kunt en waar zij later zelf veilig naar toe kunnen wandelen of fietsen? Voor Marin van Duuren verandert er wat dat betreft niet veel.

Driebruggen
'Ik ben opgegroeid in Driebruggen, een dorpje met 1.700 inwoners in de buurt van Woerden', begint directeur/schoolleider Marin van Duuren zijn verhaal. 'Ik ben daar heel beschermd opgegroeid en mijn hele leven speelde zich af in het dorp. Ik had mijn vrienden bij de sportclub, op school en in de kerk'. Al van jongsaf wilde Van Duuren voor de klas staan. Na zijn Havo-opleiding is hij dan ook naar de Pabo gegaan om zijn droom te verwezenlijken. Na het behalen van zijn diploma gaf Van Duuren acht jaar les aan een school in Woerden en daarna bij een school in Baarn, waar hij nu ook woont.

Schoolleider
'Het werk op deze school vond ik hartstikke leuk. Ik gaf les aan leerlingen in de bovenbouw, maar toch begon het uiteindelijk te kriebelen bij mij', vervolgt Van Duuren zijn verhaal. Onderwijs geven vindt Van Duuren geweldig, maar hij wilde zijn werk op school toch ' breder' trekken en koos er uiteindelijk voor om de ' Schoolleidersopleiding' te gaan doen. Toevalligerwijze kwam een vacature langs voor directeur op Het Kompas in Westbroek, een school in een klein dorp. Echt iets voor Van Duuren. Hij besloot dan ook te solliciteren en na diverse gesprekken werd hij aangenomen.

Driehoek
Inmiddels is Marin van Duuren alweer een paar maanden directeur op 'zijn' school en bouwt hij voort op de visie op het onderwijs van Het Kompas. Van Duuren: 'God heeft iedereen met een reden aan deze wereld gegeven, om er samen iets moois van te maken. Ieder kind heeft zijn/ haar eigen vaardigheden/ talenten gekregen van God, om daar iets goeds mee te doen op deze planeet. Daarom geeft onze school de maximale aandacht aan ieder kind. Leerlingen die moeite hebben met bepaalde stof, krijgen extra begeleiding in de klas en als dat niet voldoende blijkt, dan kunnen zij rekenen op remedial teaching'. School en omgeving horen bij elkaar, volgens de nieuwe directeur. Dat betekent dat de leerkrachten, samen met de ouders, er zijn voor het kind. 'Zie het als een driehoek', legt Van Duuren uit. 'Met de leerkrachten en ouders aan de basis en de leerling in de top van de driehoek. Dit is voor onze school een voorwaarde om onze leerlingen uiteindelijk een plaats in de maatschappij te geven'.

Meer berichten