Logo vierklank.nl
 De mensen wisten de weg naar het Servicecentrum De Bilt goed te vinden. Het was de gehele ochtend gezellig druk.
De mensen wisten de weg naar het Servicecentrum De Bilt goed te vinden. Het was de gehele ochtend gezellig druk.
Algemeen

NieuwMarkten in Servicecentrum De Bilt goed bezocht

De loop zat er goed in bij de Mini Voorjaarsmarkt op vrijdag 23 maart in het Servicecentrum van Mens De Bilt. Tevredenheid bij de kraamhouders over bezoekersaantallen en verkopen voor goede doelen. De Markt Samen Leuke Dingen Doen leverde zeker acht directe matches op van mensen die ter plekke een afspraak maakten gezamenlijk iets te gaan ondernemen.

door Kees Diepeveen

De gang van het Servicecentrum De Bilt aan de Prof. Debijeweg 1 was voor deze gelegenheid ingericht als Marktstraat. MamaCafé en Speelotheek verkochten kleding en kinderspullen voor KIKA, Klaarenbeeks Sokpoppen verkocht sokpoppen voor de Stichting Poezensnuitjes. De opbrengst van de verkopen van gebreide spullen van Samen Breien gaat naar het Nationaal Ouderenfonds en naar KIKA. De opbrengst van de zelfgemaakte spullen van Reinaerde komt ten goede aan de Schaapskooi bij het Lichtruim in Bilthoven. Zideris besteed de opbrengst van de ambachtelijke spullen voor de aankoop van schildermaterialen. Emmaeus heeft een bestemming van de opbrengsten binnen de eigen organisatie. De Mini Voorjaarsmarkt heeft in totaal 469,05 euro opgebracht. Organisator Wendy Veerman: 'Ik ben tevreden met het resultaat. We hebben ook veel positieve reacties gekregen over deze markt'.

Nut
De markt Samen Leuke Dingen Doen heeft ook zijn nut weer gewezen. Tijdens de markt kwamen er acht directe matches tot stand. Mensen die elkaar vonden om met elkaar af te spreken en iets te gaan ondernemen. Exact het doel van de markt. Zeker 20 mensen hebben gebruik gemaakt van het bord waarop mensen hun wensen aangeven of hun wensen kenbaar maken. Mogelijk komen daar ook nog contacten uit voort. Organisator Wilma van Poelgeest: 'en daar gaat het ook om. Contacten leggen, gezelligheid en ontmoeten en dat zo laagdrempelig mogelijk'.  

Wethouder Madeleine Bakker bezocht in de voormiddag beide markten.. Zij heeft gezellig rondgekeken, met veel mensen een praatje gemaakt en zelf ook nog wat spullen gekocht. Op woensdag 4 april van 18.00 tot 21.00 uur is er weer een Markt Samen Leuke Dingen Doen in De Vierstee in Maartensdijk. Iedereen is van harte welkom. Voor nadere info bel of mail met servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl, tel. 0307440595.

Meer berichten