Zaterdag 17 maart was er in Westbroek een actiedag voor het dak van het Kerkgebouw van de Hervormde Kerk.
Zaterdag 17 maart was er in Westbroek een actiedag voor het dak van het Kerkgebouw van de Hervormde Kerk.

Geslaagde actiedag in Westbroek

Algemeen Algemeen

Zaterdag 17 maart werd in Westbroek een grote actiedag gehouden met als doel geld op te halen voor de restauratie van het leien dak van het kerkgebouw van de Hervormde Kerk. De plannen waren groots opgezet door een kleding- en rommelmarkt te houden, een heus (kinder-)plein met (sportieve) activiteiten en natuurlijke heerlijke broodjes. Ondanks de zeer koude weersomstandigheden kan teruggezien worden op een geslaagde actiedag met een mooie opbrengst als resultaat.

Het gebouw van de Hervormde Kerk in Westbroek bepaalt al jaren, samen met Molen de Kraai het dorpsgezicht van Westbroek. Op dit moment is het leien dak op de noordzijde van de kerk aan vervanging toe. Een restauratie waar flink veel geld voor nodig is en waar de afgelopen jaren al veel voor gespaard is. Om het resterende bedrag binnen te halen werd de jaarlijkse jeugdactie voor dit doel bestemd.

Weer
Het weer werkte niet volledig mee, want het waaide hard waardoor het behoorlijk koud was. In en rondom de kerk werden diverse activiteiten ondernomen. Gelukkig lieten bezoekers zich niet weerhouden om tussen de spullen van de kleding- en rommelmarkt te snuffelen en mooie koopjes te vinden. Veel activiteiten waren verplaatst naar het gebouw Rehoboth of de geplaatste tenten, waaraan een bezoek door de aanwezigheid van terras-verwarmers best mogelijk was geworden. Sommige sportieve activiteiten vonden nog wel buiten plaats, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig was er heerlijk (warm) eten en drinken.

Veiling
Daarnaast werd veel geld geboden op de dienstenveiling. Verschillende mensen hadden hun 'dienst' aangeboden, waardoor veel Westbroekers nu bijvoorbeeld een oppashulp kunnen inschakelen, een prachtige luchtfoto krijgen of gebruik kunnen gaan maken van een handige klushulp. Door diverse ondernemers uit de omgeving waren mooie prijzen aangeboden voor de grote verloting aan het einde van de dag, waardoor veel mensen met mooie prijzen, zoals een rondvlucht boven de omgeving of high tea bon, huiswaarts konden heren. De totale netto opbrengst was 7173,89 euro.   (Marjan Hennipman)

!