Logo vierklank.nl
Samen Verder op de ladder.
Samen Verder op de ladder.
Sport

Open Les Sportstichting Samen Verder

De groep sporters met een beperking, sport elke donderdag van 19.00 tot 21.00 uur in de sportzaal van Het Lichtruim in Bilthoven. Afgelopen donderdag was er een open les. Familie, vrienden en medebewoners konden zien wat er tijdens deze twee uur gedaan wordt. Na de pauze mocht ook het publiek meedoen.

door Marijke Drieenhuizen

Sportstichting Samen Verder is de enige sportclub in gemeente De Bilt, die zwemmen en sporten aanbiedt voor mensen met een verstandelijke beperking. De groep sporters bestaat uit 15 leden en er zijn 25 zwemmers, die elke zaterdagochtend in zwembad Brandenburg te vinden zijn. De begeleiding bestaat uit vrijwilligers.

Applaus
Voor de pauze stond na de warming up de trampoline klaar. Eerst lopen over de lijn op de lange mat, dan over een bank lopen en springen op de trampoline en landen op een dikke mat. Recht lopen over een lijn was niet voor iedereen vanzelfsprekend, net als goed doorspringen op de trampoline gevolgd door een mooie afsprong. Iedereen deed zijn best er iets moois van te maken: elke inspanning werd beloond met applaus. Na de pauze werd er badminton met ballonnen gespeeld, hockey met speciale knotsen en pionnen omgooien via een stok en ringen. Dat bleek ook voor de familie, vrienden en medebewoners niet zomaar iets wat makkelijk lukte.

Penningmeester
Na afloop kreeg iedere sporter van het bestuur een plantje om de komende paasdagen gezellig te maken. Er is zowel bij het sporten als bij het zwemmen nog ruimte voor nieuwe leden. De Stichting is niet groot maar moet natuurlijk wel een gewone financiële administratie voeren. Samen Verder is op zoek naar een nieuwe penningmeester: inschatting van de benodigde tijd, een uur per maand. Meer informatie c.q. aanmelden kan via de mail: info@samenverderdebilt.nl

Meer berichten