Landhuis Hoogeynd is in 3,5 week tijd voorzien van een nieuw rieten dak.
Landhuis Hoogeynd is in 3,5 week tijd voorzien van een nieuw rieten dak.

Prijs voor Van Ettekoven

Algemeen Algemeen

Van Ettekoven Rietdekkers heeft onlangs met het resultaat van hun vakmanschap de 2e plaats behaald tijdens de verkiezing 'Pand van het jaar 2017' die door de Vakfederatie Rietdekkers was uitgeschreven.

Voor de verkiezing werden door Rietdekkers, architecten, aannemers, en huiseigenaren in totaal 148 foto's ingestuurd waaruit 17 panden genomineerd werden. Van Ettekoven scoorde hoog met het dak van het Hilversumse Landhuis Hoogeynd dat in 1920 onder architectuur werd gebouwd. Het ambachtelijk vakmanschap en de mooi afgewerkte details oogstten ruime waardering met een mooie 2e plaats tot gevolg.

Het ambacht rietdekken wordt door de familie van Ettekoven al sinds 1750 beoefend. Willem en Evert-Jan van Ettekoven vormen nu de achtste generatie rietdekkers. Het beroep rietdekker gaat over het algemeen over van generatie op generatie en ook zij leerden het vak van hun vader. De blauwe busje zijn een bekende verschijning in deze omgeving. Sinds enige jaren is deze van oorsprong Maartensdijkse onderneming in Loosdrecht gevestigd.