Logo vierklank.nl
Foto uit 2007 van Historische Kring De Bilt
Foto uit 2007 van Historische Kring De Bilt
Algemeen

Van Eijken Optiek viert 50-jarig jubileum

Voor Van Eijken Optiek is 2018 een feestelijk jaar. Dit jaar bestaat de optiekzaak, met winkels in De Bilt en Bunnik, namelijk vijftig jaar Het jubileum zal worden gevierd met onder andere een feestelijke spaaractie, waarmee klanten kunnen sparen voor mooie cadeaus.

In 1968 opent Jan van Eijken de deuren van zijn optiekzaak aan de Hessenweg in De Bilt. De zaak groeit en bloeit en in 1986 wordt er zelfs een tweede vestiging in Bunnik geopend. Nu, vijftig jaar later, is Van Eijken Optiek nog altijd een echt familiebedrijf. Niet alleen Peter (de zoon van oprichter Jan), maar ook Sjoerd (kleinzoon van Jan en zoon van Peter) werkzaam in het bedrijf. De huiselijke sfeer in de winkels waar het draait om persoonlijke aandacht, weerspiegelt dit warme familiegevoel.

Branche
Uiteraard draait het bij Van Eijken Optiek niet alleen om sfeer. Peter van Eijken vertelt: 'Wij volgen de ontwikkelingen in de branche op de voet en onze oogmeetruimten zijn dan ook gevuld met de meest geavanceerde apparatuur. Omdat we het belangrijk vinden om onze oogzorg laagdrempelig te houden, kan iedereen bij ons nog altijd kosteloos een oogmeting laten uitvoeren door een van onze deskundige medewerkers'. Omdat goede oogzorg bij Van Eijken Optiek centraal staat, is er ook een HBO-opgeleide optometrist in dienst, die de gezondheid van ogen onderzoekt, zowel preventief als naar aanleiding van klachten.

Mode
Met alle kennis en apparatuur zit het dus wel goed bij Van Eijken Optiek. Maar daarmee alleen red je het geen vijftig jaar. Doordat de bril in de loop der jaren van een hulpmiddel is veranderd in een populair modeaccessoire, is het volgen van trends ook steeds belangrijker geworden. Van Eijken: 'Wij bezoeken veel beurzen en volgen de vakbladen, zodat we een unieke collectie kunnen samenstellen. Onze monturencollectie bestaat, naast klassiekers van Serengeti en Ray-Ban dan ook uit veel exclusieve merken, zoals Lindberg, Dutz en Johann von Goisern'.

Spaaractie
Van Eijken Optiek laat het vijftigjarig bestaan niet ongemerkt voorbijgaan. Zo organiseert de optiekzaak een feestelijke spaaractie, waarmee klanten kunnen sparen voor mooie cadeaus, zoals een luxe badlaken, een kaartje voor de dierentuin of een dinercheque. Ook zal er in de voorjaarseditie van het Van Eijken Magazien volop aandacht worden besteed aan het jubileum. Peter van Eijken: 'We zijn trots op dit jubileum en klaar voor de toekomst. We zullen blijven investeren in de nieuwste ontwikkelingen en actuele collecties. Maar wat nooit zal veranderen zijn het persoonlijk contact, de vertrouwde gezichten en de beste service en kwaliteit. En natuurlijk onze heerlijke koffie, die altijd voor iedereen klaarstaat'.

Meer berichten