Salvodames lopen averij op

Een inhaalwedstrijd en een reguliere wedstrijd in één week gingen beide verloren met 3-2. Door dit resultaat wordt het moeilijker de titelaspiraties in stand te houden. Tegen koploper Majella en middenmoter Unicornus verloren de dames de laatste set duidelijk. Een verbeterpunt voor de komende wedstrijden.

Op dinsdag 20 maart kwam koploper Majella uit Utrecht naar Maartensdijk. Wanneer Salvo zou winnen kon het koppositie weer overnemen. Zo ver kwam het niet. Salvo begon heel sterk en won de eerste set met 25-19. De tweede set kwam de koploper sterk terug en won met 21-25. De derde set won Salvo met heel hard werken en enige tactische time-outs en wissels van coach Peter Hegeman met 26-24. De vierde set was ongemeen spannend. Salvo deed zijn uiterste best maar kwam net te kort met 22-25. De beslissende vijfde set was de pijp helemaal leeg. Majella walste over Salvo heen met 5-15. Verlies met 2-3

De tweede wedstrijd werd op vrijdag 23 maart gespeeld in Bunschoten tegen Unicornus. De wedstrijd begon om 21.45 uur en op dat late tijdstip konden de Salvodames zich niet goed instellen. Door servicedruk werd Salvo direct flink op achterstand gezet. Ondanks enorme inspanning ging de set verloren met 27-25. De tweede en derde set waren voor Salvo. Mede door spelverdeler Carien de Ridder die een dijk van een wedstrijd speelde. In de vierde set ging de tegenstander ineens heel goed passen en aanvallen. Daar kon Salvo niet genoeg tegenover zetten en de set ging net verloren met 25-23. De beslissende vijfde set was de fut er uit. Er lukte niets meer. De set ging verloren met 15-12. Door dit resultaat staat Salvo nu derde op de ranglijst. Op 7 april speelt Salvo om 14.15 uur in De Vierstee tegen Huizen.