Ook achter het in aanbouw zijnde geluidscherm van de A27 blijft SVM volop in de verdrukking. Foto: Nanne de Vries

Nacompetitie lijkt voor SVM onafwendbaar

SVM vond, dat het na de verloren uitwedstrijd in en tegen Kockengen nog wat goed te maken had voor eigen publiek de ontmoeting tegen HSSC'61. Het liep toch weer alles anders.

De eerste helft speelde SVM op zeker en gaf nauwelijks kansen weg. De bezoekers uit Hei- en Boeicop (HSSC'61) combineerden beter en kregen nog twee goede kansen om op voorsprong te komen maar door goed keeperswerk van Frank van Klaren werd het geen doelpunten. SVM hanteerde te vaak de diepe pass, waar de hardwerkende spitsen Stijn Orsel (vorig seizoen nog doelman bij SVM 1) en Mike de Kok weinig mee konden doen. SVM speelde in een te traag tempo om echt gevaarlijk te kunnen worden. Op wat gevaarlijke schoten van Mike de Kok na werd de 0-0 ruststand bereikt. SVM controleerde de eerste helft maar kon geen vuist maken.

Karakter
In de 46ste minuut kwam HSSC'61 toch op 0-1 voorsprong. SVM toonde karakter en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Een mooi schot van Stijn Orsel ging net naast en goede pogingen van Mike de Kok leidden allen niet tot resultaat. Dank zij nog steeds goed keeperswerk werd de 0-2 lang voorkomen, maar In de 62 minuut was het toch raak (0 -2). SVM-trainer Kevin de Liefde wisselde Kevin van Donselaar en Mike Bosmuis voor Jordi v d Lee en Jordy Beckers. De gastheren bleven verbeten knokken voor een beter resultaat en in de 80e minuut viel dan ook de 1-2; door goed doorzetten van Mike de Kok scoorde Stijn Orsel.

Strafschop
Er was weer hoop op in ieder geval een mogelijke puntendeling. Met de weer bijna herstelde Marcel Melissen voor Bas van Dijk in het veld kwam de 2-2 niet.; door een terecht toegekende strafschop vergrootte HSSC'61 de voorsprong naar 1 - 3 en bleef de thuisclub (opnieuw) vertwijfeld achter. De afstand naar de onderste plaats wordt steeds korter (FC Driebergen sprokkelde wel een punt); in ieder geval lijkt deelname aan de nacompetitie bijkans onafwendbaar. De volgende week wacht de derby uitontmoeting bij goede buur DOSC in Den Dolder.