Logo vierklank.nl
Muziek

'Muziek is de mooiste hobby die er is'

 Dirigent Arie Roelofsen neemt op 31 maart afscheid van de KBH.
Dirigent Arie Roelofsen neemt op 31 maart afscheid van de KBH.

Deze mooie uitspraak komt van dirigent Arie Roelofsen, die op zaterdag 31 maart na 29 jaar afscheid neemt van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) met een afscheidsconcert met de Melodie Percussiegroep (MPG).

De KBH is een club waar Arie zich erg verbonden mee voelt: 'Wat natuurlijk logisch is als je er al zo lang bij bent, je voelt je bijna familie van iedereen. Ik heb veel mensen zien opgroeien bij de club, nadat ze als klein mannetje bij de KBH kwamen'.

Arie kwam zelf in 1989 bij de KBH als instructeur van de slagwerkgroep en is begonnen met het doorvoeren van een aantal grote veranderingen, zoals het opzetten van een melodie percussiegroep: 'Vroeger waren harmonieorkesten en fanfares al blij als ze een paar lyra's hadden', aldus Arie, 'maar nu is er zoveel meer. Nu kun je met melodisch slagwerk ook echt concerten neerzetten waarbij je het publiek goed kunt vermaken'.  

Programma
Het programma van zijn afscheidsconcert is door hem zelf samengesteld: 'Ik heb geprobeerd een doorsnede te vinden van alle leuke nummers die we de afgelopen jaren gedaan hebben en ook gekeken naar de mensen van de club zelf. Zo spelen we Riverdance omdat we daarmee laatst op topconcours zijn geweest, Black Sands omdat daar blazers bij zitten, Overdrive voor de gitaristen, en Comedians' Gallop met de (oud-)voorzitters Rik Drieënhuizen en Peter van de Horst.'

Opvolger
Tijdens het concert van 31 maart zal Arie het dirigeerstokje letterlijk doorgeven aan zijn opvolger Marcel Heijnen. Specifieke tips voor hem heeft Arie niet: 'Iedereen doet het werk op zijn eigen manier en Marcel heeft zijn sporen ook al verdiend. Het is goed voor de muzikanten dat er weer een nieuwe boost komt.' Het concert begint om 20:00 in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Kaarten zijn te bestellen via reserveren@biltseharmonie.nl en verkrijgbaar aan de zaal.            (Nynke Brouwer) 

Meer berichten