Mirjam Valkenburg, Wilma van Poelgeest, Astrid Nubé, Wendy Veerman, Marlies Willemse en Marja Koppel organiseren beide markten en hopen vele bezoekers te mogen ontvangen.
Mirjam Valkenburg, Wilma van Poelgeest, Astrid Nubé, Wendy Veerman, Marlies Willemse en Marja Koppel organiseren beide markten en hopen vele bezoekers te mogen ontvangen.

Twee markten in Servicecentrum De Bilt

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

Op vrijdag 23 maart vinden in het Servicecentrum De Bilt aan de Prof. Debijeweg 1 een Mini Voorjaarsmarkt en de Markt Samen Leuke Dingen Doen plaats. Met het gezamenlijk organiseren van beide markten hoopt de organisatie veel bezoekers te trekken.

Het idee om beide markten op dezelfde dag te organiseren is ontstaan uit een brainstorm tussen Wilma van Poelgeest, sociaal werker bij Mens De Bilt en organisator van de Markt Samen Leuke Dingen Doen en vrijwilliger Wendy Veerman organisator van de Mini Voorjaarsmarkt.: Wilma: 'Doordat er veel mensen in huis zijn versterken de markten elkaar. Er zijn zoveel links en verbindingen dat ons de combinatie het proberen waard lijkt'. Wendy: 'Eigenlijk wordt het zo een dag van de ontmoeting en we hopen dat er veel nieuwe contacten gelegd worden'.

Mini Voorjaarsmarkt
Deze markt wordt gehouden van 10.00 tot 14.30 uur en heeft een leuk aanbod van voorjaars- en paasspullen. Veelal zelfgemaakte spullen door mensen met een verstandelijke beperking, woonachtig in de huizen van Zideris en Reinaerde. Vrijwilligers van het MamaCafé verkopen kinderspullen en -kleding. Emmaus is aanwezig met een kraam met op het voorjaar gerichte spullen. De opbrengst van de markt gaat naar vier goede doelen: KIKA, Stichting Poezensnuitjes, Nationaal Ouderenfonds en naar diverse projecten van Zideris, Reinaerde en Emmaus. Bijzonder op de markt is een Weggeeftafel. Goede spullen, die een tweede leven verdienen mogen worden meegenomen. De activiteiten, die op vrijdag worden gehouden zoals MamaCafé van 10.00 tot 11.30 uur, Speelotheek van 10.00 tot 12.00 uur en Klaverjassen van 13.30 tot 16.00 uur gaan die dag gewoon door. Een mooie gelegenheid voor bezoekers om met deze activiteiten kennis te maken. Een heel levendige dag met markten en activiteiten door elkaar heen. 

Markt Samen Leuke Dingen Doen
De markt vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur en lijkt echt in behoefte te voorzien. In november 2017 vond de laatste markt plaats en heeft vele matches tussen bezoekers opgeleverd. Vrijwilliger Marlies Willemse medeorganisator van deze Markt: 'Deze matches hebben ertoe geleid dat een aantal dames en heren een kookclubje is gestart en er dames een aantal keren met elkaar naar de bioscoop zijn geweest. We zien ook dat mensen die al een keer zijn geweest weer terugkomen. Al ontstaat er geen nieuwe match en praten ze alleen dan hebben die mensen toch een leuke middag gehad'. Wilma vult aan: 'Mensen die geen vast idee hebben doen tijdens de Markt misschien een leuk idee op. Bovendien hangt in de centrale hal van het Servicecentrum De Bilt een prikbord waarop iemand kan aangeven wat hij of zij leuk vindt om de toen. Culinaire, creatieve of culturele activiteiten, spellen spelen, vormen van bewegen zijn daar voorbeelden van. Iedereen kan binnen lopen. Medewerkers van de Bureaudienst beantwoorden uw vragen'.

Vierstee
In De Vierstee in Maartensdijk is op woensdag 4 april van 18.00 tot 21.00 uur weer een Markt Samen Leuke Dingen Doen. Mirjam Valkenburg sociaal werker van Mens De Bilt :'Wij willen ook de groep mensen bereiken die nog niet gepensioneerd is. Ook in die groep zijn mensen die graag contacten willen leggen. We hopen met deze avondmarkt daarin te voorzien'. Voor nadere info over de markten bel of mail met servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl tel. 0307440595.