Logo vierklank.nl
 Jongvee blijft aandoenlijk en is dichtbij op lammetjesdag.
Jongvee blijft aandoenlijk en is dichtbij op lammetjesdag.
Natuur & Milieu

Lammetjedag luidt voorjaar in

De lente lijkt te beginnen en de eerste lammetjes zijn geboren, dus is het weer tijd voor de jaarlijkse Lammetjes-dag. Op zaterdag 24 maart wordt deze dan ook weer georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging [ANV] Landschap Noorderpark.

Op de boerderij van de familie Lam, Korssesteeg 1 in Westbroek is er tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te beleven voor jong en oud. Ook bij Museumboerderij Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven/Oud Maarsseveen is er Lammetjes-dag, van 10.00 tot 16.00 uur.

Op het boerenbedrijf van de familie Lam worden voornamelijk melkkoeien en hobbymatig schapen gehouden. Hier kunnen kinderen al spelenderwijs leren over het boerenbedrijf. Ze kunnen knuffelen met een makke koe, kalfjes aaien, de lammetjes de fles geven en de kuikentjes vertroetelen. Maar ook een rondje op een shetland pony rijden, een (biest)pannenkoek eten en spelen in het strodoolhof. Op de boerderij in Westbroek krijgen bezoekers (zolang er beslag is) een heerlijke, versgebakken biestpannenkoek met limo voor de kinderen, koffie of thee voor de ouders gratis aangeboden door de ANV.

U kunt ook lid of donateur worden van de Agrarische Natuurvereniging. Voor meer informatie: www.anvnoorderpark.nl.        (Charlotte Nijsten)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>