Vrijdag aanstaande speelt Irene Dames 1 om 21.30 uur in Delft uit tegen Kratos Dames 1, die zevende staan in de competitie.
Vrijdag aanstaande speelt Irene Dames 1 om 21.30 uur in Delft uit tegen Kratos Dames 1, die zevende staan in de competitie. Foto: Ron Beenen

Irene Dames steviger op 2e plaats

Algemeen Sport

Irene Dames 1 begon de wedstrijd tegen Zovoc uit Zoetermeer in derde Divisie B zeer gefocust; een dikke overwinning met veel punten was nodig om nog kans te maken op promotie naar de 2e divisie.

Het team begon gespannen aan de wedstrijd. In de eerste set liep de score gelijk op aan beide kanten. Ondanks dat Irene te gemakkelijk serveerde en regelmatig fouten maakte, haalde het team na een wissel en met wat geluk toch de eerste set binnen. Ook in de 2 set waren er wissels nodig om de winst te pakken, wat uiteindelijk wel lukte.

Basis
In de 3e set gooide de coach de basisopstelling om en dat pakte goed uit. Irene maakte veel punten met de serve en scoorde veel makkelijker. De 3e set haalde het team met dikke cijfers binnen. De vierde set was voor de punten nog belangrijk om te winnen, wat met mooi volleybal lukte. De einduitslag was 4-0 voor Irene. 'In deze eindsprint is winst in elke wedstrijd belangrijk' aldus coach Erna Everaert.         (Jack Asperdt)