FC De Bilt wint toch nog

Op een koude 17 maart speelde FC De Bilt een belangrijke thuiswedstrijd, die winnend afgesloten diende te worden. Na veel keren een 'draw' moest het nu toch een keer echt raak zijn.

FC De Bilt speelde tegen het sterke FC Almere, een ploeg waar de afgelopen vier seizoenen steeds pittig, maar sportief tegen werd gestreden. Het begin was gelijk opgaand, maar in het resterende deel van de eerste helft was FC De Bilt duidelijk de bovenliggende partij. Met goed verzorgd en aantrekkelijk voetbal wisten de Biltenaren diverse keren kansrijk voor het vijandige doel te verschijnen. Helaas kwam de sterke spits Sander van den Berg steeds een teenlengte tekort om de wedstrijd open te breken. Mano Bakkenes kwam oog in oog met de Almeerse goalie, maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze tot corner verwerkt. Vlak voor de rust werd Raymond van Nistelrooij prima de diepte in gestuurd, waarna hij de hem geboden kans uitstekend afrondde.

Na de rust wilde Almere alles op alles zetten, maar daar stak Vincent van Bueren een stokje voor door al heel snel een foutje in de verdediging af te straffen en alleen voor de keeper eveneens uitstekend af te ronden. Daarna kreeg De Bilt nog volop de kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de bevrijdende 3-0 bleef uit. Redouan Boussoufi knalde in de 75e minuut de bal nog keihard op de paal. Er leek geen vuiltje aan de lucht. FC Almere speelde prima voetbal, kreeg weliswaar steeds meer grip op de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit. Ongeveer 10 minuten voor tijd viel uit het niets de aansluitingstreffer. In de 89e minuut scoorde FC Almere de gelijkmaker en de wedstrijd leek op het zoveelste gelijkspel voor FC De Bilt af te gaan. In de blessuretijd brak Robin Notenboom door de verdediging en hij werd onreglementair neergelegd in het strafschopgebied. Redouan schoot vervolgens de winnende goal binnen.