Logo vierklank.nl
 De kids luisteren aandachtig naar buurtsportcoaches Kelly, Soufiane en Fleur.
De kids luisteren aandachtig naar buurtsportcoaches Kelly, Soufiane en Fleur.
Jeugd

Start inzamelingsactie Jeugdsportfonds

door Walter Eijndhoven

Maandag 12 maart startte de jaarlijkse inzamelingsactie voor het Jeugdsportfonds, op de Montessorischool in Bilthoven. Samen met de buurtsportcoaches van Mens De Bilt is een inzamelingsactie opgezet, waarbij 62 kinderen uit groep zes, zeven en acht de komende weken de deuren langsgaan om geld op te halen voor het goede doel.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten immers kunnen sporten.

Project
'Voor mijn examenproject organiseer ik dit jaar de Koningsspelen, maar dit is slechts een middel', vertelt Fleur Lever, stagiaire bij Mens De Bilt. 'Veel kinderen kunnen niet aan sport doen, omdat hun ouders het geld daarvoor niet hebben. Daarom heb ik, samen met de buurtsportcoaches binnen gemeente De Bilt, deze inzamelingsactie opgezet, waarbij kinderen van de deelnemende scholen, de Montessorischool en de Theresiaschool in Bilthoven geld inzamelen voor dit mooie doel'. Met de loten kunnen prijzen worden gewonnen. De prijsuitreiking wordt via e-mail op 20 april 2018 bekendgemaakt.


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>