Logo vierklank.nl
 De cast van Steeds Beter met op de voorgrond Anneke Iseger.
De cast van Steeds Beter met op de voorgrond Anneke Iseger.
Kunst & Cultuur

Steeds Beter speelt opnieuw stuk van Anneke Iseger

Door Guus Geebel

'Huis te koop' heet de komedie die toneelvereniging Steeds Beter op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart om 20.00 uur in de theaterzaal van Het Lichtruim opvoert. Het toneelstuk in drie bedrijven is geschreven door Anneke Iseger en wordt geregisseerd door Tonneke van der Sluijs.

Anneke schreef de komedie al jaren geleden, maar vond het onderwerp nog steeds actueel genoeg om het aan de leescommissie van de vereniging voor te leggen. Voor een avondvullend programma was het wat aan de korte kan, dus schreef ze er op verzoek van de regisseuse een bedrijf bij. Tonneke vindt het weer knap geschreven. 'Als je toneelstukken wilt schrijven is het vooral lastig een spanningsboog op te bouwen. Dat is Anneke weer heel goed gelukt.' Een bruiloft die ruim veertig jaar geleden plaatsvond vormt een niet onbelangrijk element in het toneelstuk. Tonneke van der Sluijs bedacht een verrassende manier om deze feestelijke gebeurtenis in te passen. De bewerking van het stuk die tijdens de repetities is ontstaan noemt Tonneke een sprookje. Over het eindresultaat is ze heel tevreden en niet in de laatste plaats dankzij de fantastische medewerking van Ab Weerman.

Te Koop
Blanca en Gijs hebben hun huis te koop gezet en ook op de zoveelste Open Huizen Dag komen er geen belangstellenden langs voor hun woning. Ze zijn intussen wel druk bezig met het opruimen en inpakken van spullen. Ze komen ook oude fotoalbums tegen, waaronder hun trouwalbum. Dat leidt natuurlijk tot het ophalen van zoete herinneringen. Dan komt er eindelijk een stel aan de deur dat interesse in het huis lijkt te hebben. Maar is dit wel zo? En wat heeft Kees, de broer van Gijs die jarenlang bij hen in huis heeft gewoond hiermee te maken? Verder is er nog iets met een buurvrouw die Blanca en Gijs dringend wil spreken, en ook nog iets met een soort erfenis van ene tante Lucy die in het nieuwe bedrijf ook nog tot leven komt. 'Huis te koop' is een komedie met spanning en veel onverwachte wendingen.

Het toneelstuk begint op zowel 23 als 24 maart om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Henk Hillen in Winkelcentrum Planetenbaan, Bruna aan de Julianalaan en via secretariaatsteedsbeter@gmail.com. Voor zover voorradig, worden ook kaarten aan de zaal verkocht.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>