Gratis compost en keukenbakje

Algemeen Activiteiten

Op de Landelijke Compostdag op zaterdag 17 maart kunnen inwoners van de gemeente De Bilt met hun milieupas een gratis zak compost ophalen. Vanaf die dag kan ook een afsluitbaar keukenbakje opgehaald worden om etensresten en groente- en fruitafval in de keuken apart te verzamelen.

Tussen 9.00 en 12.00 uur kunnen inwoners een zak van 40 liter ophalen op de gemeentewerf aan Weltevreden 22 in De Bilt. Het afsluitbare keukenbakje, dat deel uitmaakt van de nieuwe, intensievere manier van afval inzamelen, is ook na 17 maart nog af te halen zo lang de voorraad strekt. Men krijgt er een praktische folder en eenmalig een rolletje biologisch afbreekbare zakjes bij. Het bakje komt vooral van pas wanneer men in een hoogbouwwoning woont en groente- en fruitafval in de groene verzamelcontainer, die binnenkort geplaats gaan worden, wil doen,.

Compost
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuin- en potplanten. Daarnaast wordt met ons gescheiden ingezamelde GFT groene stroom opgewekt voor 4.000 huishoudens in Utrechtse gemeenten.