Frans Poot (D66) stopt definitief met raadswerk
Frans Poot (D66) stopt definitief met raadswerk

Frans Poot (D66) stopt definitief met raadswerk

Algemeen Politiek

Na vier perioden gemeenteraadswerk vindt D66 raadslid Frans Poot uit Bilthoven het welletjes. Voor de komende verkiezingen staat hij voor de laatste keer op de lijst, als lijstduwer, daarna is het tijd om iets anders te gaan doen. Tijd om zich te vervelen heeft hij echter niet.

Helemaal van het toneel verdwijnen zal Frans Poot niet, daarvoor voelt Frans zich teveel betrokken bij mensen. 'Het werk heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar aan alles komt een keer een einde', vertelt hij. 'Weet je, ik wil altijd meer weten van en over mensen, daarom bracht ik mijn tijd als raadslid meer buiten de raadszaal door, dan daarbinnen. Op straat hoor je veel meer en daar moet je het van hebben. Mensen moeten je kennen, dan kunnen zij je ook gemakkelijker direct aanspreken op straat. Ik ga ook overal langs, om mijn gezicht even te laten zien, of dat nu bij de lokale vogelvereniging is, de harmonie, de voetbalclub of bij de kinderboerderij'.

Vrijwilliger
Naast het raadswerk is Frans Poot betrokken bij veel maatschappelijke organisaties. Hij steekt veel tijd in onder andere Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, als vrijwilliger. 'Bij het Steunpunt begeleid ik diverse statushouders, onder andere uit Syrië en Eritrea. Ik zie mijzelf als een soort 'maatje' voor hen. Als zij vragen hebben over bijvoorbeeld het aanvragen van documenten bij de gemeente kunnenn zij bij mij terecht, maar bijvoorbeeld ook bij een eerste bezoek aan de huisarts of een sportvereniging'. Ook bij 'Mens en zijn Natuur' en bij 'Platform Respectvol Samenleven' is Frans betrokken. 'Het zou zomaar kunnen dat ik straks 'ja' zeg tegen nog een organisatie, want stilzitten kan ik niet', lacht Poot.

Eén ding wil Frans de kiezer nog meegeven. 'Ik sta als lijstduwer als laatste op de lijst. Ik ben dan wel niet meer verkiesbaar, maar een stem op mij, blijft bij D66. Maar wat er ook gebeurt, ik blijf wat ik hoor uit de Biltse samenleving doorspelen naar de fractie van D66. Zij zijn nog niet van mij af!'