De Noodweg zo omstreeks 1910. Op de hoek Noodweg-Utrechtseweg stond toen nog hotel De Rading. Dit hotel is in de jaren '70 afgebroken en vervangen voor de huidige uitspanning.
De Noodweg zo omstreeks 1910. Op de hoek Noodweg-Utrechtseweg stond toen nog hotel De Rading. Dit hotel is in de jaren '70 afgebroken en vervangen voor de huidige uitspanning.

Open dagen bij 20 jarig bestaan van restaurant Floyds

Algemeen Algemeen

Dit jaar vieren Wilma en Frank van Ingen in hun restaurant Floyds aan de Noodweg vlakbij het vliegveld Hilversum hun 20 jarig bestaan. Zij doen dat met het enkele dagen openstellen van hun restaurant.

door Rob Klaasen

Noodweg
Wilma: 'Toen wij zo'n twintig jaar geleden plannen hadden om dit pand te kopen, kwamen we bij een totaal ander pand aan dan we dachten te gaan kopen. We waren beland bij een pand op Nootweg 35 in Loosdrecht. Nootweg met een "t". We moesten op Noodweg 35 met een  "d" in Hilversum zijn. Wegen die in elkaars verlengde liggen en haast dezelfde naam hebben, maar in twee verschillende gemeenten liggen. Ieder met een eigen nummering en een eigen spelling. Gelukkig is toen alles op z'n pootjes terecht gekomen en zitten we hier al 20 jaar heel gelukkig te zijn op deze prachtige plek".

Waarom Nood(t)weg
Wilma toont ons een prachtige foto waarop goed valt te zien dat de weg oorspronkelijk ook echt een noodweg was. In het interessante boek over straatnamen van René Dings kunnen we lezen dat een noodweg, oorspronkelijk notweg heette. Dat betrof dan een weg die mocht worden gebruikt voor het binnenhalen van de oogst en om daarover het vee naar een weiland te drijven. Een notweg is een eigen weg waarover percelen van andere eigenaren en gebruikers bereikbaar zijn. De eigenaar van die weg mocht die weg niet afgeraven of afsluiten. Dat was per wet geregeld. In het boek 'Inleiding tot de Hollandsche Rechtsgeleertheyt' uit 1631 van De Groot wordt hierover uitgebreid geschreven.

De formule
In het knusse restaurant Floyds kan iedereen terecht, die bijeen wil komen voor een receptie, familiefeest, bruiloft, personeelsfeest of aangeklede borrel. Ook wordt de ruimte gebruikt om na afloop van een crematie of begrafenis bij elkaar te komen. Er is ruimte beschikbaar voor bijeenkomsten van 15-50 personen. Wilma: ' Alles stemmen we af op de wensen van de klant. Iedereen kan het krijgen zoals hij of zij het wil. Frank is 45 jaar geleden, zoals toen gebruikelijk, als kok opgeleid in de traditie van de Franse keuken. Hij is daar totaal niet aan gebonden. Hij kan echt alles koken wat de klant vraagt. Onlangs hebben we hier bijvoorbeeld nog een Japanse avond gehad. Er was een aantal mensen uit Japan bij die hem na afloop complimenteerden over z'n fantastische maaltijd. Even daarvoor hadden we dat ook gehad met een Indonesische avond. Natuurlijk houden  we met alle dieetwensen, zoals glutenvrij e.d. rekening. Allemaal geen enkel punt. We leveren op de klant afgestemd maatwerk. De klant is hier echt koning. Onze enige wens is dat de klant na afloop terugkijkt op een onvergetelijke avond. Naast de ontvangsten van gezelschappen zijn we iedere eerste woensdag van de maand geopend. Er kan dan bij ons à la carte worden gegeten. Elke maand hebben we een nieuwe aan het seizoen aangepaste kaart. Iedereen is dan welkom, maar wel moet hiervoor even worden gereserveerd'.

Trouw publiek
Floyds heeft volgens Wilma een trouw publiek dat daar al jaren komt. 'We hebben hier een fantastisch mooie omgeving te midden van de bossen en de hei. Er zijn volop wandel- en fietspaden. Het vliegveld is hier vlakbij. Daar valt ook van alles te zien en te beleven. Waar kun je mooier zitten op een warme dag dan op ons terras onder de bomen.'

Open dagen
'We bestaan nu 20 jaar. Daarom organiseren wij van maandag 12 t/m donderdag 15 maart van 15.00-21.00 uur open dagen, zodat belangstellenden onze sfeer kunnen proeven en kennismaken met onze mogelijkheden om speciale gelegenheden bij ons te komen vieren. Dit alles gaat onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte uitgenodigd op Noodweg 35 in Hilversum. We hopen dat velen ons restaurant de komende dagen zullen weten te vinden.'

Afbeelding