Afbeelding

Nieuwe eigenaar bij Grieks restaurant De Bilt

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Het voormalig Griekse restaurant Alexandros aan de Hessenweg in De Bilt heeft sinds 1 januari 2018 een nieuwe eigenaar, Jannis Konstantinidis. Samen met zijn vrouw Rosalie Wijnands ontvangt hij gasten uit alle windstreken en laat hij zijn gasten proeven van de meest overheerlijke Griekse gerechten.

Jannis Konstantinidis kent het vak als geen ander en heeft altijd in Griekse restaurants gewerkt, tot zich vorig jaar een mooie kans voordeed. Hij kon het restaurant Alexandros, op dat moment zijn werkgever, overnemen. Alles werd opnieuw geschilderd, service en kwaliteit werden opgeschroefd en hij veranderde de naam: Taverna Yamas.

Toehappen
'Ik heb jaren bij Alexandros gewerkt', vertelt Konstantinidis. 'Toen ik hoorde dat het restaurant te koop was, heb ik direct toegehapt. Voor mij was het altijd een droom, een eigen restaurant. Nu is die uitgekomen'. Inmiddels runnen Konstantinidis en Wijnands alweer enige maanden hun resaturant. Wijnands: 'Wij werken graag samen met de lokale middenstand, zoals met slagerij Van Loo, zodat wij zeker weten dat de kwaliteit goed is. En als iemand niet tevreden is, vertel het ons, dan zorgen wij ervoor dat alles in orde komt'. 'Oh ja', vult Konstantinidis aan, 'de kortingsbonnen van Alexandros zijn bij ons ook nog geldig'.

Binnenkort staan diverse evenementen op het programma: vrijdag 30 maart is een groep van 25 bezoekers te gast, met een optreden van Hans van der Laan en op 7 april is er live muziek.

Voor meer informatie: Yamas.info@grieksetavernayamas.nl.