Logo vierklank.nl
 Op zoek naar vandalen: wie heeft dit bosmierennest beschadigd?
Op zoek naar vandalen: wie heeft dit bosmierennest beschadigd?
Natuur & Milieu

Speuren naar sporen

IVN De Bilt e.o. organiseert zondag 18 maart om 11.00 uur een sporenwandeling. Onder begeleiding van deskundige gidsen wordt er in de bossen van De Leyen en Beukenburg gespeurd naar diersporen.

Omdat de meeste dieren erg schuw zijn of juist actief wanneer wij slapen, komt je lang niet altijd dieren tegen, wanneer je door de bossen wandelt. Maar met een beetje speurwerk vindt je wel volop sporen van de dieren die zich in de bossen ophouden.  

Sporen
Bij sporen wordt meestal aan pootafdrukken gedacht. Maar ook een hoopje veren, een uitwerpsel, een aangevreten tak of een braakbal kan heel veel vertellen over het leven in het bos. Aan de manier waarop een dennenkegel is afgegeten zie je of er een specht of een eekhoorn is bezig geweest. En als je heel goed zoekt kan je er zelfs achter komen waar de dieren slapen.

Locatie
De deelname is gratis; aanmelden is niet nodig. Honden kunnen helaas niet mee. De locatie is De Leyen / Beukenburg, aanvang 11.00 uur. Start: Parkeerplaats recreatieterrein aan de Eijckensteinselaan, Bilthoven. Dit is een zijweg van de N234 ter hoogte van kilometerpaal 2,3. Meer info: Margriet Hartman (tel. 030 2257277) of op www.ivndebilt.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>