DOS verslaat kampioen

In de laatste competitiewedstrijd in de Overgangsklasse stond er niets meer op het spel voor beide teams. De Meervogels was al kampioen en DOS had zich al gehandhaafd. Na twee opvolgende kampioenschappen een prima resultaat voor de Westbroekers.

De Meervogels wilden voor het thuispubliek laten zien dat zij de terechte kampioen zijn. De laatste nederlaag was in januari tegen DOS, maar daarna zorgden zes overwinningen op rij voor de titel. Na het bosje bloemen van aanvoerder Tim Nap aan zijn collega begonnen beide teams aan de wedstrijd. Al snel bleek dat het vizier bij de thuisclub niet 100% op scherp stond. DOS speelde het slim in de verdediging en pakte na tien minuten voor het eerst een twee punten voorsprong bij 3-5. Enkele slordigheden bij DOS bracht de thuisploeg bij 6-6 weer op gelijke hoogte. De wedstrijd ging op en neer. Richting het rustsignaal was het weer De Meervogels dat beter in de wedstrijd kwam. Halverwege hadden zij dan ook een kleine 11-9 voorsprong.

Scherp
De eerste periode na rust was het DOS dat een -zo bleek later beslissend- gat sloeg. De Westbroekers scoorden binnen vijf minuten vijf maal op rij en draaiden de rollen helemaal om. Het werd een leuke tweede helft waarin DOS de voorsprong niet meer uit handen gaf. Dichterbij dan twee doelpunten kwam de thuisploeg niet. De overwinning van 20-22 was dan ook verdiend.

Volgende week start de voorbereiding op de veldcompetitie weer. DOS komt daar uit in de Hoofdklasse. Na enkele weken trainen en oefenwedstrijden word de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen koploper Deetos/Snel in Dordrecht.