Weer een knappe overwinning voor Irene Dames 1

Met nog zes wedstrijden te gaan en vier teams die strijden om de tweede plaats was een zege van Irene tegen Leython DC heel belangrijk. Vrijdagavond trad de ploeg aan tegen één van haar directe concurrenten. Een cruciale wedstrijd om de kans op promotie levend te houden, en dat hadden de Bilthovense meiden goed begrepen.

Met lef spelen en moeilijk serveren waren de opdrachten waarmee Irene het veld in gestuurd werd. 'Als we Leython DC serverend onder druk zetten hebben we kansen met ons blok en verdediging' wist coach Erna Everaert. De eerste set voerde het Irene-team deze opdrachten perfect uit met een ruime overwinning tot gevolg. De tweede set nam Irene weer een ruime voorsprong, maar toen het Leidse team een tandje bij schakelde, kwamen de Bilthovense dames toch nog in de problemen. Door een goede invalbeurt van Iris Vos en veel vechtlust trokken ze alsnog met 26-24 aan het langste eind. De derde set was wederom een gevecht met het mes op tafel, deze keer pakte Leython DC met 25-23 de winst. In de vierde set zette Irene weer de toon. Waar Leython DC verslapte, zette de Bilthovense formatie juist een tandje bij. Irene verdedigde de meest onmogelijke ballen, serveerde moeilijk en viel met veel agressie aan. Daardoor won Irene deze set met 25-18 en de wedstrijd met 3-1. Door deze belangrijke zege staat Irene steviger op de tweede plaats.

Zaterdag, 17 maart om 15.15 uur, staat de belangrijke thuiswedstrijd van Irene DS1 tegen Zovoc DS1, die op de een na laatste plaats staat, op het programma. (Michel Everaert)