Alles zeggend; Nova 1 en (die dag ook kampioen geworden) Nova A1.

Nova promoveert naar de overgangsklasse

'We zijn gewoon ongelooflijk goed': met die woorden werden de spelers opgepept in de kleedkamer door coach Tom Rickli, die het strijdplan nog een keertje toelichtte: 'Strak uitverdedigen en zoveel mogelijk het spel van ASVD ontregelen'.

Mede door die keuze kon Nova het de ploeg uit Dronten zo moeilijk maken, dat zij niet in hun spel konden komen. De zenuwslopende wedstrijd had alles wat een kampioenswedstrijd moest hebben. Doordat Nova in de eindfase beter was, kon de ploeg uit Bilthoven de wedstrijd naar zich toe trekken.

Afgeladen
De zaal in Dronten was volledig afgeladen met wel 100 supporters van Nova! Voor deze supporters had ASVD keurig een tribune vrij gelaten. Tijdens het oplopen van de spelers werd duidelijk dat de sfeer er goed in zat. En vanaf de eerste minuut bleek al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het was ASVD die de score opende door een vrije bal te scoren. Binnen twintig seconden wist Aranka Akkermans met een mooi afstandsschot de stand weer gelijk te trekken. Daarna kon Nova makkelijk een voorsprong pakken van 1-3. De ploeg uit Dronten wist echter met twee goede afstandsschoten de stand weer op 3-3 te zetten. De vorige wedstrijd tegen ASVD kwam Nova direct vier punten achter. Dit keer was de ploeg erop gebrand dat dit niet mocht gebeuren. Door lange aanvallen te draaien en strak uit te verdedigen kwam ASVD niet toe aan het snelle spel wat zij normaal spelen. Dit gaf Nova de kans om de voorsprong verder uit te breiden. Nova bleef wel aan de goede kant van de score, maar wist niet los te komen. In de laatste fase van de eerste helft, liet de aanval van Nova het even afweten. Er brak een onrustige periode aan en ASVD wist daarvan de profiteren door de stand, net voor rust, weer gelijk te zetten op 9-9.

Helft
De spelers waren zich er van bewust dat als zij nog zo'n helft speelden, de wedstrijd te winnen viel. De eerste fase van de tweede helft was overduidelijk voor de Drontenaren. Onder luid gejuich van het sportieve publiek uit Dronten, wist ASVD zelfs twee punten voor te komen en daardoor was het geloof weer terug. Nova moest op dit moment scoren om nog in de wedstrijd te blijven. Binnen vier minuten wist Nova door doelpunten van Maarten van Brenk, Job Paauw en invaller Sam Groenewold maar liefst 5 keer te scoren. Hierdoor kwam de ploeg met drie punten voor in de laatste fase van de wedstrijd. Coen van Eck werd ingebracht om meer verdedigende druk te kunnen geven op de spits van ASVD. Dit werd erg goed gedaan, maar door twee knappe goals van de ASVD-dames kwamen zij weer gevaarlijk dichtbij. Daarna was het Richard van der Pas die met een belangrijk doelpunt de marge weer op twee doelpunten zette. Op dat moment stonden er nog drie minuten op de klok. Nu was het zaak voor Nova om de wedstrijd uit te spelen. De schotklok werd elke keer goed uitgespeeld en er werd strak uitverdedigd als Nova de bal kwijtraakte. Toen Lotte Keuning haar doorloopbal scoorde, was de wedstrijd beslist. Het publiek van Nova telde al staand af en onder luid gejoel floot de scheidsrechter af met een stand van 18-20.

Bloemen
Na de wedstrijd werden er bloemen uitgedeeld, champagne gedronken en kwam iedereen het veld op. Wat een prachtige manier om geschiedenis te schrijven en om dat met zoveel mensen te vieren. Door de winst mag het eerste van Nova zich officieel kampioen noemen van de eerste klasse. Hierdoor promoveren zij en spelen volgend zaalseizoen in de overgangsklasse.           (Job Paauw)