Logo vierklank.nl
Zo kennen de meeste mensen Gerrit. Achter de tap en zorgen dat de kelen gesmeerd worden.
Zo kennen de meeste mensen Gerrit. Achter de tap en zorgen dat de kelen gesmeerd worden.
Algemeen

Gerrit Sodaar 25 jaar werkzaam in De Vierstee

door Kees Diepeveen

Op 1 maart 1993 trad Gerrit Sodaar in dienst bij de gemeente De Bilt als assistent beheerder van De Vierstee in Maartensdijk. Tot op de dag van vandaag werkt Gerrit met heel veel plezier in zijn Vierstee.

De eerste 20 jaar van zijn werkzame leven heeft Gerrit Sodaar heel veel in Maartensdijk gewerkt als timmerman voor een aannemer in Westbroek. Toen hij de advertentie voor assistent-beheerder van De Vierstee las wist Gerrit direct dat dit een mooie baan voor hem was. Hij werd gekozen uit 80 sollicitanten. Wat zeker heeft geholpen was zijn verleden in de aannemerij evenals enige horecaervaring. Gerrit nam de plaats in van Johan Kloosterman, die met pensioen ging.

Onderhoudswerk
Gerrit kwam in een team met beheerder Paul Tolboom, Thomas Stikvoort, Jan Hendriksen en Betty Kooy. De toenmalige Beheercommissie regelde het verhuur van de ruimten. Gerrit: 'Ik heb in de loop van de jaren heel veel geschilderd zowel binnen als buiten. Vooral in de schoolvakanties waren we altijd druk met onderhoudswerk. De horecawerkzaamheden had ik snel onder de knie. Mijn schoonvader had een café, waar ik de nodige ervaring had opgedaan. Na vertrek van Paul Tolboom in 2005 werd ik beheerder'.

Gebruikers
De contacten met de gebruikers zijn prima. Gerrit :'Dat is één van de redenen dat ik met zoveel plezier mijn werk doe. Het onderling overleg verloopt altijd soepel. Ik probeer alles in goede banen te leiden en medewerking te verlenen waar het kan. Soms is daar ook de hulp van andere gebruikers voor nodig. Omdat de onderlinge harmonie tussen de verenigingen goed is komen we er altijd wel uit'.

Vluchtelingen
Er zijn veel memorabele momenten te noemen in 25 jaar Vierstee. Gerrit: 'Natuurlijk kampioenschappen en degradaties. Ook de week dat we vluchtelingen hebben opgevangen in De Vierstee. Klaar staan met vele vrijwilligers voor mensen, die alles hebben moeten achterlaten in hun moederland. Dat blijft je lang bij en doet je realiseren hoe bevoorrecht we hier zijn. Ook de optredens door de jaren van Tineke Schouten, Edwin Rutten en Laura Fygi waren hoogtepunten evenals de Korendag van AZM. Ik vergeet er vast nog wel een paar'. Lachend geeft hij aan: 'Ik heb in deze periode ook mijn huidige vrouw leren kennen. Ook een hoogtepunt'. Natuurlijk zijn er niet alleen maar hoogtepunten. De twee keren dat Gerrit een reanimatie heeft moeten uitvoeren staan in zijn geheugen gegrift. Eénmaal in De Vierstee en één maal onderweg naar De Vierstee. Gerrit: 'Dat heeft diepe indruk op me gemaakt'.

Renovatie
De renovatie van De Vierstee is naar tevredenheid verlopen. Gerrit: 'De samenwerking met aannemer en uitvoerder verliep prima. Het eindresultaat is de moeite waard. Dat gold ook voor de bijdrage van Stichting Vierstee 2.0. Zij waren echt een meerwaarde in het project. Zie het nieuwe meubilair, het licht en geluid in de evenementenzaal. Mogelijk komt ook de keuken nog een keer aan de beurt'. Gerrit hoopt dat hij de laatste zeven jaar van zijn werkzame leven in De Vierstee kan blijven werken. 'Dit is voor mij de plek waar ik graag mijn pensioen wil halen'.

Receptie
Gerrit kreeg van de gemeente De Bilt op 1 maart een receptie aangeboden in De Vierstee. Niet alleen familie, vrienden en collega's waren hiervoor uitgenodigd maar ook alle verenigingen die van de Vierstee gebruik maken. Het werd een druk bezochte receptie. Meer dan 100 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om Gerrit te feliciteren met zijn jubileum waaronder de wethouders Madeleine Bakker en Ebbe Rost van Tonningen. De laatste begeleidde op zijn accordeon zangkoor AZM, dat een feestlied voor Gerrit ten gehore bracht. De jubilaris kijkt met heel veel plezier terug op zijn receptie en vertelde met een glimlach:' Het is een aparte ervaring om nu eens zelf bediend te worden in De Vierstee'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>