Logo vierklank.nl
Algemeen

Slachtoffers in Kees Boeke Hal

Maandag 5 maart was het weer goed raak in de Kees Boeke sporthal in Bilthoven, waar 7 slachtoffers te betreuren waren (oorzaak onbekend). De 67 jaar jonge enthousiaste EHBO vereniging had hier een op praktijk gerichte oefening gerealiseerd met als thema's het herkennen van ziektebeelden en meervoudige verwondingen bij slachtoffers.

De slachtoffers waren o.a. een verward en/of onderkoeld slachtoffer, een slachtoffer met steekwonden en hoofdwonden, een vrouw die geen bewustzijn en ademhaling had en gereanimeerd moest worden. Dit was voor de EHBO-er een verrassing omdat er altijd geoefend werd op een mannelijk slachtoffer (pop). De EHBO'ers kregen per slachtoffer 5 minuten de tijd om volgens de ABCDE diagnostiek een keuze te maken welke levensbedreigende verwonding het eerst behandeld moest worden.

ABCDE
Met de ABCDE-diagnostiek hadden de EHBO'ers in de vervolglessen leren omgaan. Alle slachtoffers hadden meerdere verwondingen. De ABCDE diagnostiek is ook de overdracht van de Eerste hulpverlener naar de professionele hulpverlener. Toevalligerwijs waren er op deze avond vele Eerste hulpverleners aanwezig voor hun vervolg-les. Na afloop gingen de cursisten met een goed gevoel naar huis, zij vonden het een leerzame enerverende oefening, zoals ook de slachtoffers die aan de verwondingen niets overhielden mede door de goede eerste hulpverlening. (Maud Timmer)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>