Logo vierklank.nl
Burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt trekken het verkeersbesluit in voor een maximale toegestane aslast op de Schaapsdrift te Hollandsche Rading.
Burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt trekken het verkeersbesluit in voor een maximale toegestane aslast op de Schaapsdrift te Hollandsche Rading.
Algemeen

Verkeersbesluit Schaapsdrift ingetrokken

door Henk van de Bunt

Het College van Burgemeester en Wethouders besloot begin januari 2018 tot het instellen van een maximale aslast van maximaal 4,8 ton op de noordkant van de Schaapsdrift in Hollandsche Rading, waardoor aangrenzend wei- en bouwland onbereikbaar voor agrarisch verkeer zou worden. De politiek stelde n.a.v. van het besluit vragen en als antwoord daarop berichtte het College, dat het besluit ingetrokken gaat worden.

Het oorspronkelijke besluit was genomen omdat de wegbeheerder korte tijd na het wegonderhoud (gepleegd in 2017) beschadigingen aantrof, veroorzaakt door landbouwverkeer. Overmatige belasting zou zorgen voor vroegtijdige slijtage en beschadigingen en dus voor een weg die oncomfortabel of zelfs onveilig kon worden De toegestane weggebruikers zouden deze weg veilig moeten kunnen gebruiken.

Belanghebbenden
In het vrij raadpleegbare Raad Informatie Systeem (RIS) kan het daarop betrekking hebbende besluit van het College terugvinden: 'Er zijn eind januari 2018 schriftelijke vragen gesteld over het verkeersbesluit voor een maximale toegestane aslast op de Schaapsdrift te Hollandsche Rading. Uit intern overleg is gebleken, dat dit verkeersbesluit geen oplossing biedt voor het probleem en dat er onvoldoende overleg heeft plaatsgevonden met de belanghebbenden. Daarom wordt het verkeersbesluit ingetrokken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>