Het Maartensdijks Debat

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Op maandag 12 maart wordt in De Vierstee 'Het Maartensdijks Debat' georganiseerd. Dit debat wordt door een aantal betrokken bewoners uit de kern Maartensdijk georganiseerd in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Het debat start om 20.00 uur onder leiding van onze Maartensdijkse gespreksleider Leo Feijen. Het debat zal indien mogelijk gevoerd worden door Maartensdijkse kandidaten van de partijen die aan de a.s. gemeenteraadsverkiezing deelnemen.

Onderwerpen
Daarbij zullen diverse onderwerpen aan bod komen, zoals het onderhoud van de openbare ruimte, riolering, het Maertensplein (eventuele bebouwing parkeerplaats), woningbouw, afvalscheiding, weekmarkt en een mogelijk nieuw NS station 'Nieuwe Wetering'. Natuurlijk zal er vanuit de zaal ook gelegenheid zijn om de kandidaten aan de tand te voelen. Kortom voldoende onderwerpen om met elkaar over in discussie te gaan.

Initiatieven
De initiatiefnemers zijn enthousiaste Maartensdijkers: 'Wij vinden, dat wij als Maartensdijkers te weinig gehoord worden omdat er maar weinig Maartensdijkers in de gemeenteraad zitten'.  Daarom vinden de initiatiefnemers het ook belangrijk dat er Maartensdijkse kandidaten aan het debat deelnemen, zodat de Maartensdijkers straks een weloverwogen keuze kunnen maken wanneer zij hun stem uitbrengen. Daarnaast vindt men het van belang, dat alle politieke partijen weten wat er in Maartensdijk speelt. De zaal zal deze avond om 19.30 uur opengaan en de toegang is gratis.