SVM verdedigt met man en macht.
SVM verdedigt met man en macht. Foto: Nanne de Vries

SVM wint niet

Nog 10 wedstrijden heeft SVM de mogelijkheid zoveel punten te verzamelen met als doel rechtstreekse degradatie c.q. nacompetitie te ontlopen. In de 16 wedstrijden tot nu toe behaalden de Maartensdijkers slechts 15 punten; alleen het Utrechtse Voorwaarts en FC Driebergen behaalden er maar 11.

Op het koude maar zonnige van Ecksportpark had coach Kevin de Liefde weer flink moeten puzzelen door de afwezigheid van veel spelers. SVM kwam na de eerste 10 minuten, die voor het fel uit de startblokken schietende Jonathan waren, met messcherpe counters sterk terug. De Jonathanverdediging hield nog even stand maar na een goede aanval volgde een strakke voorzet, die Mike de Kok goed inkopte. SVM hield Jonathan goed in bedwang en kreeg kansen om de wedstrijd al voor de rust te beslissen. Mike de Kok en Jordi van der Lee scoorden niet of de Jonathan keeper bleek een sta in de weg. Ruststand 1-0.

In de 2e helft een veel feller Jonathan tegen een te afwachtend SVM. Al in de 50e minuut werd te slordig verdedigen afgestraft met de 1-1.En nog geen 2 minuten later kwam Jonathan op de 1-2 door een goed afstandsschot. Rond de 65 minuut moest SVM met 10 man verder door de 2e gele kaart voor één van de SVM verdedigers. SVM zette nog een keer alles op alles maar scoorde de 2-2 niet. Jonathan liet nog een aantal kansen onbenut maar stelde met hun derde treffer 1-3 de winst veilig en liet een ontgoocheld SVM achter.

In plaats van deze inhaalwedstrijd te winnen komt het degradatiespook nu wel akelig dicht bij. SVM vervolgt aanstaande zaterdag thuis tegen OSM Maarssen (18 punten) en weer 7 dagen later in en tegen Kockengen (16 punten).