Het team van Nova dat zaterdag 10 maart voor het kampioenschap gaat strijden tegen ASVD in Dronten.
Het team van Nova dat zaterdag 10 maart voor het kampioenschap gaat strijden tegen ASVD in Dronten.

Nova gaat voor het kampioenschap

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Zaterdag 10 maart speelt korfbalvereniging Nova uit De Bilt haar kampioenswedstrijd tegen ASVD in Dronten. Winst betekent promotie naar de overgangsklasse. Dat zou een unieke prestatie zijn voor een kleine club als Nova, die nog nooit op dat niveau heeft gespeeld.

Tien jaar geleden heeft Nova eerste klasse gespeeld maar wist toen niet te promoveren. Nu krijgt het team weer de kans om de stap naar de overgangsklasse te maken. Maar dan zal Nova de aankomende uitwedstrijd moeten winnen van ASVD in Dronten. De vorige wedstrijd tegen dit team werd verloren. Hierdoor is het Drontse team nu de koploper met één punt voorsprong. De actuele situatie is dat de winnaar van de wedstrijd promoveert naar de overgangsklasse. Op het veld is ASVD al actief in de overgangsklasse en staat daar op een goede 4e plek. Zij zullen er dus alles aan doen om volgend jaar in de zaal ook deze klasse te mogen spelen.

Scherpte
De afgelopen wedstrijden tegen Dindoa uit Ermelo was Nova niet op haar scherpst en liet zelfs punten liggen. Het team is zich ervan bewust dat zij de scherpte terug moet vinden in het spel om zo de wedstrijd te kunnen winnen. Dit seizoen hebben de spelers al vaak laten zien dat zij gemakkelijk kunnen scoren. Dat moeten zij de komende wedstrijd ook laten zien om vol voor het kampioenschap te kunnen spelen. Coach Tom Rickli heeft een visie waarin veel geschoten moet worden. Als Nova daarin slaagt dan krijgt het team veel vertrouwen en is de titel haalbaar. De spelersgroep kijkt enorm uit naar dit bijzondere moment. Met nog twee trainingen te gaan zal het team op scherp staan voor deze cruciale wedstrijd.

Supporter-bus
Nova is bezig met het regelen van een bus voor de supporters. De club wil zoveel mogelijk trouwe supporters de gelegenheid geven om het team aan te moedigen en bij deze bijzondere wedstrijd aanwezig te zijn. De wedstrijd begint om 19.55 uur in Sporthallen 't Dok op het Burgemeester Dekker Sportpark aan de Educalaan 3 in Dronten.