Logo vierklank.nl
 De brandweerharmonie klonk afgelopen jaar bij de opening van de tunnel.
De brandweerharmonie klonk afgelopen jaar bij de opening van de tunnel.
Activiteiten

De brandweer, daar zit muziek in!

Vanaf zaterdag 10 maart gaat de Brandweerharmonie verder onder een nieuwe naam, Vanwege deze bijzondere aangelegenheid is er voor gekozen om de eerste Landelijke Brandweer-Muziekdag te organiseren.

Vanuit het hele land komen muzikale brandweermannen en vrouwen om samen met de (oud-)muzikanten van de Brandweerharmonie een leuke muzikale dag te beleven in het HF Witte centrum te De Bilt. Aan het einde van de dag zullen zij tijdens een bruisend concert laten horen tot welk resultaat zij zijn gekomen na één dag repeteren met mensen die ze niet eerder ontmoet hebben. Naast brandweerlieden uit Nederland is er ook voor gekozen om oud leden uit te nodigen. De afgelopen weken zijn er al opfris-repetities gehouden, er doen oud leden mee die hun instrument al jaren niet aangeraakt hebben.

Film
Het tweede deel van de avond zal verzorgd worden door de huidige leden van de Brandweerharmonie die aan het einde van de avond lid zijn van een vereniging met een nieuwe naam. Voor deze bijzondere avond is de film uit de kast gehaald, die gemaakt is voor het 90 jarig jubileum van de harmonie in 2016. Een film, gemaakt in de gemeente De Bilt, met de muzikanten als acteur. Vissen met een klarinet in het  Van Boetzelaerpark, muzikale branden blussen aan de Bunnikseweg en waterpercussie in het Biltsche Meertje; beelden die je alleen tegen kunt komen bij de Brandweerharmonie. Speciaal voor deze avond is er een nieuw einde aan de film geschreven, waarbij de Brandweerharmonie in vlammen opgaat. En wat er dan verschijnt? Daarvoor moet u echt aanwezig zijn bij dit bijzondere concert. De toegang is gratis.

Aanvang 20.00 uur, deur open 19.30. HF Witte centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt
Verzekerd zijn van een plaats? Graag aanmelden via muziekdag@brandweerharmonie.nl

(Donja Hoevers)

Meer berichten